Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ПРЕДСЈЕДНИШТВА

21 Октобар, 2022

Демократски народни савез је дана 21.10.2022.године одржао другу сједницу Предсједништва на којој је разматрао прелиминарни извјештај о постигнутим резултатима на Општим изборима 2022.године. 

 

Констатовано је да нису остварени постављени циљеви, нити када су у питању кандидатуре за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, нити број посланика за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

 

Узимајући у обзир шта се све дешавало са ДНС-ом од 2018.године до данас, ударима споља и изнутра, са намјером потпуног уништења и нестанка са политичке сцене, морамо бити задовољни што смо остали парламентарна странка на нивоу Републике Српске.

 

То ће нам послужити као добра претпоставка за јачање ДНС-а и припрему странке за период који долази. У том смислу извршићемо значајну реорганизацију странке и прилагодити је новонасталим условима.

 

ДНС изражава жаљење што су још једни избори протекли у великој подијељености друштва, тешким увредама и квалификацијама, а што је у крајњем имало за посљедицу оптужбе о нерегуларности избора и довођење цијелог изборног система у сумњу.

 

ДНС је става да је процес објаве коначних резултата потребно што прије окончати, чиме би се смањиле тензије у друштву, а истовремено омогућило формирање власти која би се могла посветити рјешавању тешких политичких и економских питања.

 

Изражавамо незадовољство укупним изборним и постизборним процесом и сматрамо да у друштву као што је наше може изазвати несагледине посљедице и свјесно изазивање кризе. Нама је потребна политичка стабилност и стабилне институције, а ДНС ће дати пуни допринос у том правцу.

Нешић на састанцима са Сашком Коцевим и Џонoм Кенедиjeм Мосо...

Министар безбједности Ненад Нешић имао је...

29 Март, 2023
Дубравац: Не стављајте со на рану!...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

26 Март, 2023
НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!