Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ПРЕДСЈЕДНИШТВА

21 Октобар, 2022

Демократски народни савез је дана 21.10.2022.године одржао другу сједницу Предсједништва на којој је разматрао прелиминарни извјештај о постигнутим резултатима на Општим изборима 2022.године. 

 

Констатовано је да нису остварени постављени циљеви, нити када су у питању кандидатуре за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, нити број посланика за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

 

Узимајући у обзир шта се све дешавало са ДНС-ом од 2018.године до данас, ударима споља и изнутра, са намјером потпуног уништења и нестанка са политичке сцене, морамо бити задовољни што смо остали парламентарна странка на нивоу Републике Српске.

 

То ће нам послужити као добра претпоставка за јачање ДНС-а и припрему странке за период који долази. У том смислу извршићемо значајну реорганизацију странке и прилагодити је новонасталим условима.

 

ДНС изражава жаљење што су још једни избори протекли у великој подијељености друштва, тешким увредама и квалификацијама, а што је у крајњем имало за посљедицу оптужбе о нерегуларности избора и довођење цијелог изборног система у сумњу.

 

ДНС је става да је процес објаве коначних резултата потребно што прије окончати, чиме би се смањиле тензије у друштву, а истовремено омогућило формирање власти која би се могла посветити рјешавању тешких политичких и економских питања.

 

Изражавамо незадовољство укупним изборним и постизборним процесом и сматрамо да у друштву као што је наше може изазвати несагледине посљедице и свјесно изазивање кризе. Нама је потребна политичка стабилност и стабилне институције, а ДНС ће дати пуни допринос у том правцу.

ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
Нешић: Није успио покушај стигматизације српског народа...

Чињеница да већина земаља чланица Уједињених...

23 Мај, 2024
Нешић: Нисам увриједио жртве злочина у Сребреници...

Нисам ја увриједио жртве злочина у Сребреници,...

23 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!