Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић: ДНС неће дозволити да наша плодна земља постане пуста, имамо план за...

21 Септембар, 2022

"Гледам ово богатство на сајму пољопривреде и душа ме боли јер док се цијели свијет бори са темом енергетске и прехрамбене сигурности, код нас се власт и остатак опозиције баве само својим подјелама. ДНС неће дозволити да наша плодна земља постане пуста и да дајемо огроман новац на храну коју можемо сами произвести. Трећи пут ДНС-а је пут развоја пољопривреде и прехрамбене индустрије", рекао је предсједник ДНС Ненад Нешић током посјете сајму пољопривреде, лова, риболова и екологије у Бијељини.

 

Нешић, који је кандидат ДНС-а за члана Предсједништва БиХ обишао је сајам и састао се са Удружењем пољопривредника села Семберије и Мајевице. Том приликом истакао је важност увођења нових и другачијих мјера подршке пољопривредницима и важност учешћа у Отвореном Балкану.

 

"Равномјеран развој за који се ДНС залаже не значи исте мјере за све већ паметне мјере улагања у потенцијале сваког краја. То значи издвајање 100 милиона КМ за субвенционисање бескаматни кредита у стратешким гранама привреде што у Семберији значи за пољопривреду и прехрамбену индустрију. Паметним и вриједним радом обезбиједићемо раст БДП од 5% годишње, а тиме и новац за раст просјечне плате до 2000КМ и новац за нова улагања у пољопривреду. Људи код нас често помињу примјер Холандије која површински није већа од БиХ али боље користи своје потенцијале. Е па план ДНС је да Република Српска напокон искористи своје потенцијале и постане примјер развоја", истакао је Нешић, представљајући план ДНС-а.

 

„Јак пољопривредник је основа сваке јаке државе. Као будући предсједник Републике Српске залагаћу се за три важне ствари. Прва, треба формирати пољопривредну банку која ће бити спона између Владе РС и пољоприврефних произвођача. Друго, удружење пољопривредника мора имати јаку улогу у избору министра пољопривреде, водопривреде и шумарства. Треће, посебну пажњу треба посвијетити људима који су и борци и пољопривредници“ каже Радислав Јовичић, кандидат ДНС за предсједника Републике Српске. 

 

Он додаје да они који су нас и хранили и бранили заслужују максималну пажњу. 

 

„Поред тога, да би нашим пољопривредницима максимално олакшали рад, морамо обезбиједити регресирано гориво, јаке и праведне подстицаје, сигуран откуп производа кроз робне резерве као и стабилне цијене и заштитити их од увозних лобија“ закључио је Јовичић.
 

НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!