Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Главаш: У Представничком дому Босне и Херцеговине борићу се да се поштују...

19 Септембар, 2022

„Као изабрани представник у Представничком дому Босне и Херцеговине борићу се да се заступају интереси грађана Републике Српске, поштоваћу институције Републике Српске и Устав Републике Српске, а прије свега ћу се борити да се поштују одлуке НС РС“, рекао је кандидат ДНС за ПС БиХ Александар Главаш.

 

Он је у ТВ дебати на БХ ТВ нагласио да ће се залагати за јединство свих политичких субјеката који буду имали представнике у ПС БиХ.

 

„Само јединство политичара из Републике Српске има аргументе за преговоре са остала два народа у БиХ. Посланици из Републике Српске дужни су да поштују одлуке НС РС као највишег законодавног тијела, а ако то не буду чинили, треба да прихвате одговорност“, поручио је Главаш.

 

Он је позвао грађане да не гласају за носиоце листа који су на том мјесту само да би остварили одређен број гласова па вратили мандат, него да бирају оне представнике који ће се искрено борити и залагати за интересе свог народа.

 

Када је у питању дјеловање Парламентарне скупштине БиХ Главаш истиче да будући парламентарци треба да отварају питања око којих се могу договорити, а која неће наносити штету за сва три народа у БиХ и осталим народима који ту живе.

 

„Јасно је да се можемо договорити да се боримо против корупције, да се залажемо за ефикаснији образовни и здравствени систем, спречавање одласка младих, бољу пореску политику, креирање чпословног амбијента и бољу репутацију БиХ на међународној сцени. Оно око чега не можемо да се сложимо је су Уставне реформе које морају да се односе и на преносе надлежности, и ја као представних ДНС-а ћу се борити против преноса било каквих надлежности“, нагласио је Главаш.
Главаш је такође истакао да је у БиХ хитно потребна реформа правосуђа и да је вријеме да стране судије напусте БиХ. 

 

„Судије и тужиоце треба да бира народ и они народу треба да одговарају, а не да за своје пропусте којих има много пролазе некажњено“, био је јасан Главаш.


 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!