Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић: Не треба нам дизање тензија већ повећање пензија

1 Август, 2022

"Да у одбрани Републике Српске будемо јединствени као у Козарачком колу. Да умјесто дизања тензија дижемо плате и пензије. Да се више ради и гради, а мање прича у празно" , поручио је предсједник ДНС, Ненад Нешић обилазећи Поткозарје и истакао да иде у Сарајево на мјесто члана Предсједништва не да неког побједи већ да брани интересе Српске.

 

"ДНС нема политичке непријатеље нити тако схватамо политику, већ политичке противнике. И мораћу им свима поклонити календар, да виде да је ово 2022. година а не 1992. и да је вријеме да гледамо и будућност, а не у прошлост", рекао је предсједник ДНС.

 

Нешић је посјетама Козарској Дубици и Приједору наставио обилазак Републике Српске желећи да се сам увјери у добро стање и организованост одбора ДНС, али и да кроз разговоре с грађанима стекне што бољу слику шта је у ком крају приоритет за рјешавање.

 

"Овај крај има шта да понуди. Умјесто што слике Козаре, Сане и Уне гледају на телефону док раде у Њемачкој, морамо људима обезбиједити да у свом крају могу да раде и живе нормално", истакао је Нешић и додао да често чује оно оно 'сви су исти у политици', и да баш то својим примјером жели да промјени. 

 

"Нити живим од политике нити патим од функција, али сам дијете Републике Српске и живим ЗА њу. За то да умјесто црно-бијеле слике имамо слику развоја, слику у којој рудник Љубија опет ради пуном паром, а Козара и наше ријеке нису полигон за политичка поткусуривања већ мјеста туристичке експанзије", рекао је предсједник ДНС.

 

"16 година бахате СНСД власти и 16 година дјеловања неспособне и јалове опозиције учинили су да нас у Републици Српској, нажалост, заноћи мање од 700.000 и управо то је најгора посљедица црно-бијелог филма чије емитовање се ближи крају" каже Радислав Јовичић, потпредсједник ДНС.
Он је поручио да ће се корачањем Трећим пут ДНС-а створити услови да се људи трајно врате на своје огњиште.

 


"Република Српска има довољно природних ресурса да њиховим одговорним кориштењем стандард у Републици Српској може бити у рангу са најразвијенијим државама у Европи" рекао је Јовичић. 

 


Он је додао да се ДНС у Народној скупштини изборио против распродаје природних добара Српске и то неће дозволити ни у будућности. 

 


"Трећи пут ДНС-а је пут гдје ће се ресурси користити за добробит грађана и Републике Српске, а не као средство за подјелу политичког плијена и богаћење појединаца" закључио је Јовичић.

 

 

"Изборна јединица 1 је најмлађа изборна јединица у Републици Српској, формирана 2015. године, захваљујући снази ДНС-а. СНСД је био против тога и они настоје да је на сваки начин уруше" каже др Душко Ивић, шеф Клуба посланика ДНС у НСРС и потпредсједник странке.

 


Он каже да се то најбоље види у односу према привреди.

 


"Свједоци смо тога ових дана са нерезонским асфалтирањем и затварањем граничног прелаза Јасеновац. Нарочито се  бахат однос према привреди види у најављеној продаји Рудника жељезне руде Љубија, као најважнији привредни капацитет регије и стратешко предузеће у Републици Српској" рекао је Ивић.
Он каже да власт умјесто да даје концесије и развија овај крај уништава и распродаје све потенцијале.

 


"Грађани приједорске регије треба да схвате какав однос према њима има актуелна власт и да подрже Трећи пут ДНС-а на предстојећим изборима и тако доведе до промјене система у Српској" закључио је Ивић. 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!