Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: ТВРДЊЕ САЛКИЋА ДА СУ БОШЊАЧКА ДЈЕЦА ИЗЛОЖЕНА АПАРТХЕЈДУ И ДИСКРИМИНАЦИЈИ...

13 Јул, 2022

Безобразлук, лажи и мржња коју сије Рамиз Салкић немају граница. Заклео се на поштовање Устава Републике Српске, а онда као највећи лажов износи тезу да је образовни систем у Српској српски и православизован, те да обилује нетачним историјским чињеницама и да су бошњачка дјеца изложена апартхејду и дискриминацији. Лажљивац, јер другачије не заслужује да га назовем, јако добро зна да бошњачка дјеца у Републици Српској имају наставу организовану по наставном програму кантона из Федерације, најчешће користе програм Тузланског кантона'', изјавио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић, реагујући на јучерашњу изјаву Рамиза Салкића.

 


Скоро шест хиљада бошњачких ученика у Републици Српској, додаје он, имају предмет исламске вјеронауке.

 


''Какво је то православизирање? Знате ли колико српске дјеце у Федерацији има предмет православне вјеронауке? Петстотина и то углавном у Кантону 10. У Сарајевском кантону ниједно дијете не учи српски језик, а у цијелој ФБиХ га учи свега 56. И он некоме да прича о апартхејду и дискриминацији, срам га било!'', категоричан је предсједник ДНС.

 


Нешић подсјећа да Салкић пред сваке изборе уноси сјеме мржње, раздора и подјела, те да њега уопште није брига за Бошњаке у Српској:

 


''Они су за њега маса за манипулисање на чијој грбачи живи. Он њихову судбину не дијели јер живи у Тузли. Они су му тек средство за лагодан живот''.
''Он би сада да пише и историју и шта ће учити наша дјеца. Таман ће ми он рећи и утицати како ћу ја васпитати своју дјецу. Смета ли нама шта уче бошњачка и хрватска дјеца? Не смета нити ме занима шта они уче, али исто тако никада нећемо дозволити никаквом Салкићу нити Шмиту да редигују уџбенике наше дјеце. Њихове уџбенике ће писати наши историчари, на основу своје струке, а не по ћејфу Салкића или Шмита'', поручио је Нешић и нагласио им: ''Даље прсте од наше дјеце!''.

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!