Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Јовичић оптужио Тривићку да је опозиција због ње разједињена

24 Јун, 2022

Слушајући изјаву госпође Тривић о кандидатури за предсједника Републике Српске и њен позив свима да су добродошли да подрже њену кандидатуру не могу да се отмем утиску лицемјерства и непримјереног дијељења грађана Републике Српске – каже потпредсједник ДНС Радислав Јовичић, који ће бити и кандидат те странке за предсједника Републике Српске.

 

-Морам, госпођо Тривић, да Вас напоменем да је управо због Вас и још неких појединаца из опозиције дошло до потпуног разједињења. Напомињем Вас да смо годину дана провели у разговорима са опозиционим партнерима, касније је ДНС наставио позивати на разговоре и разговарао и са ванпарламентарним странкама, у покушају да изнађемо најбоља рјешења и да нађемо најбољи пут за промјену стања у Републици Српској – каже Јовичић и наставља:

 

-Нудили смо рјешења, тражили смо да донесемо програм и платформу с којом ћемо заједно изаћи пред наш народ и конретно им рећи шта то ми нудимо боље од ових који више од десет година сисају крв овом напаћеном народу. Неки од вас су били само заинтересовани за појединачне кандидатуре, па је тако и Ваша једнострана кандидатура у децембру мјесецу прошле године, без договора са било ким у опозиционом блоку, довела многе пред свршен чин. 

 

Јовичић каже да је још раније, у септембру мјесецу, дошло до једностраног прекида комуникације са ДНС-ом који је требао да буде домаћин једног од низа састанака, вјероватно због притиска појединаца и њихове искључивости. 

 

-Да ли је управо неко од тих у том тренутку имао задатак од власти да разбије опозициони блок јер је почео да јача? Ја не знам. Можда Ви знате. Стално се неко други оптужује да није довољно опозицион, стално се у другом тражи кривац и управо таквом кампањом је опозиција доведена у овакво стање – додаје Јовичић.

 

Он је истакао да је Јелена Тривић својом изјавом од јуче додатно подијелила народ у Републици Српској по принципу ако нисте за мене ви сте против Републике Српске. 

 

-То није добро, није коректно од некога ко претендује на најчаснију функцију, функцију предсједника Репшублике Српске – поручује Јовичић и додаје да се стално пита зашто неко мисли да је управо он најбољи кандидат за предсједника Републике Српске и чему толика потрба да на силу то стално истиче. 

 

-Зашто мислите да неко мора да иде за Вама и да ако не иде да он ради за актуелну власт. Зашто се некад не питате да ли управо Ви својом искључивошћу радите на опстанку ове однарођене власти – поручио је Јовичић Јелени Тривић.

 

Јовичић каже да нема ништа лично против Јелене Тривић, већ да је, напротив, јако цијени по многим питањима, и управо због тога се изненади њеном искључивошћу и ароганцијом. 

 

-Кривци за стање у опозицији смо скоро сви, неко више, неко мање али ДНС засигурно није највећи и једини кривац. Нудили смо сарадњу, поручивали да су врата ДНС-а отворена за договор и уједињење да би се промијенила и власт и стање у Републици Српској, били смо спремни на много уступака али нисмо спремни на уцјене и понижења. Немојте мислити да сте већи противник власти од мене или било кога другог ко искрено жели промјену, а има нас доста - закључио је Јовичић.

НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!