Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић одговорио Вишковићу

24 Јун, 2022

Поводом јучерашње изјаве премијера Републике Српске Радована Вишковића у којој је позвао предсједника ДНС-а да каже колика је његова плата сада, колика је била док је био в.д. директора 'Путеви Републике Српске' и шта је он урадио за Републику Српску, предсједник Нешић каже сљедеће:

 

Очекивао сам од Вас мало вјештија питања, а добио она у рангу изјаве да ''човјек може издржати без воде и хране мјесец и по дана''. За разлику од Вас, господине Вишковићу, ја себи никада нисам одређивао плату нити је повећавао. Моја плата је уређена, као и плата свих посланика, Законом о платама и накнадама у институцијама БиХ за који ја нисам гласао и нисам га донио. То су учиниле Ваше партијске колеге у вријеме Савјета министара Николе Шпирића. Она износи 4.200 КМ. С поносом могу рећи да сам једини посланик у ПС БиХ који се побунио и критиковао вашег предсједавајућег Савјета министара због повећања основице за плате чиме се министрима и посланицима плате повећавају за 600 КМ. Сматрао сам и сматрам и даље, да је запосленим у институцијама БиХ са нижим платама требало повећати коефицијенте, а свима са платама преко 2.500 КМ смањити коефицијенте а тиме и плате. Против таквог рјешења су Ваше партијске колеге које тврде да је ''оно неуставно'', штитећи своје безобразно високе плате.

 

Жао ми је што сам из Ваших питања сазнао колико не познајете основне ствари, што је више него страшно имајући у виду да сте на челу извршне власти. Стога ћу Вам одржати кратку едукацију. Лице које није професионални посланик у ПС БиХ има право на примање у износу од разлике посланичке плате и своје професионалне плате. Тако су уредиле Ваше колеге. Дакле, и док сам био в.д. директора, моја примања су износила колико и сада.

 

Не волим да се хвалим када помажем људима и то из свог џепа, а не из буџета као што Ви чините. Али, када већ желите да знате, рећи ћу Вам да сам већи дио својих примања донирао вишечланим породицама које живе на рубу егзистенције захваљујући Вашој неспособности.

 

А шта сам ја урадио за Републику Српску, питате!? Одлично Ви знате колико сам урадио на рехабилитацији путне инфраструктуре посебно у источном дијелу који сте заборавили чим сте се домогли Бања Луке. Оставићу по страни што извјештаји НВО кажу да сам био најактивнији посланик у ПС БиХ, јер то ми и јесте посао, али урадио сам оно што нико други у Српској није – једини дигао глас у Бриселу против девастације Републике Српске. За колику плату, господине Вишковићу, вриједи издати и продати Републику Српску? Која је то цијена за коју се пристаје на укидање ентитетског гласања, једног предсједника БиХ, укидање Дома народа ПС БиХ, пренос надлежности са Српске на ниво БиХ и пренос финансијских ресурса? Која је то цијена због које сте спремни иза себе оставити срамоту довијека? 

 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!