Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

РАДОВИЋ - АТВ: У ПОЛИТИЦИ НЕДОСТАЈУ НОВЕ ИДЕЈЕ И НОВА ЛИЦА

24 Јул, 2018

Милан Радовић потпредсједник ДНС-а истакао је да је политичка сцена изгледа прилично старо те да нема нових идеја и нових лица.

 

Он је у емисији 1 на 1 Алтернативне телевизије истакао да су одређени политичари  дуго на политичкој сцени Републике Српске.

 

"Ја сам се из жеље да се нешто промијени одлучио на политички ангажман. Треба да се више бавимо економијом и животом обичног човјека  и побољшањем животног стандарда, наравно уважавајући интересе Републике Српске као ентитета и као саставног дијела Босне и Херцеговине али економија би требала бити у фокусу и требали би више да говоримо о повећању животног стандарда", казао је Радовић.

 

Говорећи о томе зашто се одлучио за ДНС Радовић је рекао да је то странка центра са стабилном политиком и дугом историјом и странка је која има свој став и принципе.

 

"Ја сам схватио да ДНС може унаприједити економију у Републици Српској и да је то једна перспективна странка која има добре резултате", истиче Радовић.

 

Сматра и да су људи  засићени јер сматрају да својим гласом не могу промијенити ништа те да заједно требамо разговарати да видимо која економска питања су битна.Такође каже да је потребно имати  политичке храбрости да своје идеје промовишете кроз своју партију.

 

Говорећи о зачараном политичком кругу у БиХ гдје доминирају сукоби а не инвестиције Радовић каже да док на првом мјесту људи који гласају не буде економија тај круг се неће прекинути.
 

Каже и да је људима све више стало да своју дјецу задрже овдје те да морамо да приђемо Европској унији и кандидовати се за њихове приступне фондове који ће обезбједити додатна средстава.

 

Напомиње да ДНС има изузетно добар политички програм у којем доминирају економски принципи.

 

"Желимо да свако домаћинство или свака кућа добије једног запосленог члана породице. То је шири програм да се не може десити да једна породица нема ни једног запосленог члана. Најбољи студенти треба одмах да добију посао. То је оно што ће нас вући напријед", изјавио је Радовић.

 

Потпредсједник ДНС-а Милан Радовић изјавио да у странци није разговарао о могућности да након избора буде наредни премијер Републике Српске.

 

"Нисмо о томе разговарали. Најконкретнији разговор, након доласка у ДНС, сам имао са предсједником Павићем. Наравно да ће странка дати најбоље кандидате.  То је један велики задатак и одговорност да одговоримо на проблеме који нас чекају а то су: на који начин повећати стандард грађана, одговорити одређеним уставним питањима која нас чекају и на који начин се позиционирати  у оквиру БиХ. Било ко да дође на власт очекују их ти тешки проблеми и тешка тематика", казао је Радовић.

 

Каже да је рано причати о извршној власти те да би било неозбиљно и прогнозирати.

 

"Циљ ДНС-а је да остваримо што бољи изборни резултат како би имали што веће учешће у власти јер сматрамо да имамо квалитетне људе које можемо да понудимо након избора. То је наша цијела стратегија", истиче Радовић.


 

БАЊАЛУКА: У ПОНЕДЕЉАК (20.08.2018.) ОТВАРАЊЕ ПРОСТОРИЈА РЕГИ...

ДНС Бањалука организује у понедјељак ( 20.08.2018.) отварање просторија Регионалног изборног штаба ДНС Бањалука.

 

Овом

18 Август, 2018
ГЛАВАШ-ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ-ИНТЕРВЈУ: НИЧУ ГРАДИЛИШТА НАТАЛИТЕТ У...

Око 11 милиона марака вреде инвестициони пројекти, који се тренутно реализују на подручју општине Источно Ново Сарајево. Ми смо тренутно највеће

18 Август, 2018
МАЛЕШЕВИЋ: МИНИСТАРСТВО ЋЕ УБУДУЋЕ ПОМАГАТИ ХОР "ЈЕДИНСТВО"...

Министар просвјете и кутуре Републике Српске Дане Малешевић изјавио је данас (17.08.2018.)  да ће на наредним конкурсима за додјелу средстава

17 Август, 2018
СТЕВАНОВИЋ: РЕАКЦИЈА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА ЈЕ ПРЕПИСАНО МИШЉЕЊЕ ...

Шеф Клуба посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић изјавила је данас (16.08.2018.) Срни да реакција америчког

16 Август, 2018
РЕШИЋ: ОПШТИНА КОЈА ПРЕРАСТЕ У ГРАД ПОСТАЈЕ РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је Срни да је Влада утврдила текст Нацрта закона о граду Градишка којим

16 Август, 2018
ЧУБРИЛОВИЋ-СРЕБРЕНИЦА-ВАЖНО ЈЕДИНСТВО СВИХ ПОЛИТИЧКИХ СТРАНА...

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је важно да током скупштинске расправе о извјештају Комисије за

16 Август, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!