Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

РАДОВИЋ - АТВ: У ПОЛИТИЦИ НЕДОСТАЈУ НОВЕ ИДЕЈЕ И НОВА ЛИЦА

24 Јул, 2018

Милан Радовић потпредсједник ДНС-а истакао је да је политичка сцена изгледа прилично старо те да нема нових идеја и нових лица.

 

Он је у емисији 1 на 1 Алтернативне телевизије истакао да су одређени политичари  дуго на политичкој сцени Републике Српске.

 

"Ја сам се из жеље да се нешто промијени одлучио на политички ангажман. Треба да се више бавимо економијом и животом обичног човјека  и побољшањем животног стандарда, наравно уважавајући интересе Републике Српске као ентитета и као саставног дијела Босне и Херцеговине али економија би требала бити у фокусу и требали би више да говоримо о повећању животног стандарда", казао је Радовић.

 

Говорећи о томе зашто се одлучио за ДНС Радовић је рекао да је то странка центра са стабилном политиком и дугом историјом и странка је која има свој став и принципе.

 

"Ја сам схватио да ДНС може унаприједити економију у Републици Српској и да је то једна перспективна странка која има добре резултате", истиче Радовић.

 

Сматра и да су људи  засићени јер сматрају да својим гласом не могу промијенити ништа те да заједно требамо разговарати да видимо која економска питања су битна.Такође каже да је потребно имати  политичке храбрости да своје идеје промовишете кроз своју партију.

 

Говорећи о зачараном политичком кругу у БиХ гдје доминирају сукоби а не инвестиције Радовић каже да док на првом мјесту људи који гласају не буде економија тај круг се неће прекинути.
 

Каже и да је људима све више стало да своју дјецу задрже овдје те да морамо да приђемо Европској унији и кандидовати се за њихове приступне фондове који ће обезбједити додатна средстава.

 

Напомиње да ДНС има изузетно добар политички програм у којем доминирају економски принципи.

 

"Желимо да свако домаћинство или свака кућа добије једног запосленог члана породице. То је шири програм да се не може десити да једна породица нема ни једног запосленог члана. Најбољи студенти треба одмах да добију посао. То је оно што ће нас вући напријед", изјавио је Радовић.

 

Потпредсједник ДНС-а Милан Радовић изјавио да у странци није разговарао о могућности да након избора буде наредни премијер Републике Српске.

 

"Нисмо о томе разговарали. Најконкретнији разговор, након доласка у ДНС, сам имао са предсједником Павићем. Наравно да ће странка дати најбоље кандидате.  То је један велики задатак и одговорност да одговоримо на проблеме који нас чекају а то су: на који начин повећати стандард грађана, одговорити одређеним уставним питањима која нас чекају и на који начин се позиционирати  у оквиру БиХ. Било ко да дође на власт очекују их ти тешки проблеми и тешка тематика", казао је Радовић.

 

Каже да је рано причати о извршној власти те да би било неозбиљно и прогнозирати.

 

"Циљ ДНС-а је да остваримо што бољи изборни резултат како би имали што веће учешће у власти јер сматрамо да имамо квалитетне људе које можемо да понудимо након избора. То је наша цијела стратегија", истиче Радовић.


 

НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!