Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ГЛАВАШ ОДГОВОРИО СТЕВАНДИЋУ

16 Јун, 2022

Никада нећемо градити национално јединство на издаји интереса Републике Српске него искључиво на њиховој одбрани. И такво јединство смо могли имати и у Бриселу да се лидери власти у Српској нису плашили санкција и црних листи, па су прихватили усклађивање Устава БиХ с мишљењем Венецијанске комисије што значи укидање ентитетског гласања, Дома народа и пренос надлежности на ниво БиХ. 

 


Ово је реакција члана Предсједништва ДНС Александра Главаша на замјерку лидера УС Ненада Стевандића да опозиција из Српске није била јединствена са влашћу, за разлику до партија из Федерације које су биле јединствене.

 


''Зашто они из Сарајева не би били јединствени када су добили оно о чему нису сањали да могу добити!? Добили су прихватање одлука Уставног суда БиХ којима се Српској отимају имовина и јавна добра. Добили су пристанак да пратимо ЕУ у спољној политици, односно да уведемо санкције Русији. Добили су пристанак на обиман пренос надлежности на ниво БиХ, једног предсједника БиХ, укидање ентитетског гласања. Зар Стевендић очекује да Конаковић, Никшић, Којовић то оспоравају и имају другачији став од Изетбеговића?'', пита Главаш и поручује:

 


''Јединствени у издаји никада нећемо бити! Јединствени у борби за Републику Српску увијек ћемо бити! Ми у ДНС смо поносни што се наш предсједник Ненад Нешић супроставио оном што није у интересу Републике Српске, што је једини штитио ставове Народне скупштине и што се једини није уплашио црних листи и санкција. Показали смо да је једино ДНС-у Република Српска изнад партијских и личних интереса, те да нисмо и никада нећемо бити као они који је стављају на бриселски добош.'' 
 

НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!