Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"Скинимо политичке дресове и помозимо нашим борцима" Јовичић позвао власт да...

8 Јун, 2022

Кандидат ДНС за предсједника Републике Српске, Радислав Јовичић истиче да је жалосно то што је прошло скоро 30 година од завршетка рата, а демобилисани борци и даље траже своја права.

 

У земљи чуда, каква је наша, то је не само могуће, него и реално. Прије непуних 30 година ти исти борци се нису питали да ли требају или не требају стварати и бранити Републику Српску. Организовани, јаки и одговорни према свом народу створили су и одбранили нашу земљу у којој сад немају ни минимум који гарантује живот достојан човјека. У ери поскупљења свега и свачега наш борац се бори за 5 КМ, по мјесецу борбе за Републику Српску. Зар је то много? – упитао је Јовичић, који је и потпредсједник ДНС.

 

Он истиче да је актуелна власт и глува и нијема на све проблеме ове популације. Власт које, како додаје Јовичић, не би ни било да није било тих истих бораца.

 

Јовичић истиче да је најтужније од свега што се свако давање за борце протумачи као привилегија коју им даје власт.

 

– Ужасно је то увређујуће или је потпуна замјена теза. Управо су борци направили привилегију да ви будете на власти, а ви и након више од три мјесеца нисте у стању да проведете закључке Народне скупштине Републике Српске које сте сами креирали. Иако њима нисте гарантовали ни минимум права нисте способни чак ни тако нешто да проведете – каже Јовичић.

 

Као кандидат за предсједника Републике Српске, Јовичић каже да гарантује борцима да мандат за састав владе неће добити нико ко није способан да у првих 100 дана рада владе не ријеши нагомилане проблеме борачке популације.

 

– Таква влада ће након 100 дана бити смијењена. Будућа влада не смије имати министра за питање бораца без сагласности борачке популације. Позивам све представнике политичких организација, посебно оне који су и сами били борци, да скинемо политичке дресове и дамо пуну подршку нашим борцима у рјешавању њихових егзистенцијалних питања. Позивам и борце Републике Српске да се уједине и да направе јаку и јединствену борачку организацију која ће се борити за интересе бораца и која неће дозволити цијепање на више мањих удружења – истиче Јовичић.

 

Не слушајте политичаре нити политичке странке него се, како каже он, искрено борите за статус сваког демобилисаног борца, породицу погинулог и ратног војног инвалида.

 

– Борите се исто онако јако, јединствено и истрајно са вјером у побједу као што сте то радили за вријеме одбрамбено-отаџбинског рата- наводи Јовичић.

Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
НЕШИЋ: РЕПУБЛИКА СРПСКА, КАО И СВЕТИ СТЕФАН, УПИСАНА У ВЈЕЧН...

Свим грађанима Републике Српске честитам 9....

8 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!