Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ ПОДРЖАВА, ИЗМЈЕНУ ИЗБОРНОГ ЗАКОНА

25 Април, 2022

Коментаришући измјене и допуне Изборног закона које су стигле у Представнички и Дом народа ПС БиХ, предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да га радује да је ХДЗ у свој закон уврстио његов стари приједлог да мандати припадају политичким партијама.

 


''Оно што је битно јесте да се број руку у парламенту за наш приједлог повећава, јер је ХДЗ гласао против када сам у Представничком дому предложио такве измјене Изборног закона, а све с циљем да зауставимо трговину мандатима и да нам парламенти не буду бувље пијаце. Све крађе и сви проблеми у овој земљи почињу изборном крађом и зато подржавам и увођење технологија у изборни процес'', казао је Нешић који је и посланик у Представничком дому.

 


Он додаје да се у два дома парламента тренутно у процедури двије измјене Изборног закона и да он лично нема ништа ни против једне, али да није оптимиста да ће они бити усвојени.

 


''Чињеница је да имамо два приједлога који долазе из два блока у Федерацији – бошњачког и хрватског. Што се тиче приједлога ХДЗ-а, мени је једино важно да се не мијења начин избора српског члана Предсједништва БиХ и да грађани Републике Српске и даље директно бирају ко ће их представљати у институцијама БиХ. Како ће они бирати свог члана Предсједништва није моја ствар нити желим да се мијешам, то је проблем који треба да ријеше они у Федерацији'', истакао је Нешић, напомињући да мисли да је ХДЗ-ов приједлог осуђен на пропаст јер неће имати подршку бошњачких партија.

 


Осврћући се на приједлог измјена Изборног закона које се односе на интегритет изборног процеса, он је казао:

 


''Изборни процес у БиХ је жестоко компромитован. ДНС-у не треба ниједан украден глас, али не желимо и нећемо дозволити ни да нас краду. Жалосно је да парвосуђе још увијек није процесуирало предмете који се односе на изборне крађе 2018.године, чиме је послало поруку да је дозвољено красти гласове. Прво покраду гласове, онда украду мандате и зато смо ту гдје јесмо – друштво заробљено од папака. Зато јесмо и увијек ћемо бити за снажење изборног интегритета''. 
 
 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!