Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„Читава БиХ је постала лудница“ Нешић тврди да није проблем Дејтон, него...

8 Април, 2022

Није Дејтонски мировни споразум луђачка кошуља, нити је он сметња за бољи живот, боље здравство, веће плате и пензије. Нажалост. Читава БиХ је постала лудница захваљујући, између осталог, највише СДА и њеном лидеру Бакиру Изетбеговићу који су неспособни да рјешавају проблеме па настоје власт сачувати на сијању сукоба.

 

Овако је предсједник ДНС Ненад Нешић прокоментарисао изјаву Бакира Изетбеговића да је ''Дејтон луђачка кошуља, да 58 одсто бошњачких руку Дејтон гура у једну трећину'', те да је ''Дејтон омогућио апартхејд''.

 

''Када говори о апартхејду вјероватно мисли на Федерацију и Сарајево. Шта је, ако не апартхејд, град из којег је протјерано 150.000 Срба, у којем су отети српски станови, а данас отимају српску земљу? У Федерацији данас живи 2,5 одсто Срба од некадашњих 500.000, а у Републици Српској 13,7 одсто Бошњака.  Гдје је онда апартхејд?'', аргументовао је предсједник ДНС Ненад Нешић.

 

Према његовим ријечима, из Изетбеговићеве изјаве је јасно да се он бори за доминацију и супремацију једног народа над друга два народа, те да му зато смета конститутивност и равноправност народа.

 

''Изетбеговићу смета Дејтон јер би унитарну БиХ по принципу 'један човјек један глас'. Јасно је каква би била судбина српског и хрватског народа у таквој БиХ. Зато, овакве изјаве, најбоље су нам упозорење на Дејтон морамо чувати као око у глави и да свако његово слово треба да нам буде Свето писмо'', констатује Нешић.

 

Предсједник ДНС-а истиче да Изетбеговић омаловажава и сопствени народ, вјерујући да им може подвалити причу да је ''за све крив Дејтон''.

 

''Шта Дејтон има са здраввством и болницама? Је ли Дејтон препрека да грађани Сарајева имају бољу здравствену заштиту и функционалнији систем? Није ваљда да због Дејтона бјеже љекари са КЦУС-а? Да ли је Дејтон препрека за бољу саобраћајну и комуналну инфраструктуру у Сарајеву, боље факултете и школе? Да ли је Дејтон препрека за борбу против непотизма, криминала и корупције? Није ваљда да је афера 'респиратори' посљедица Дејтона!'', могао би овако до сутра набрајати каже предсједник ДНС-а Ненад Нешић и поручује Изетбеговићу да прво извади брвно из ока свога, па да тек онда тражи трун у оку другог.

Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
НЕШИЋ: РЕПУБЛИКА СРПСКА, КАО И СВЕТИ СТЕФАН, УПИСАНА У ВЈЕЧН...

Свим грађанима Републике Српске честитам 9....

8 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!