Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић пита Шеранића је ли провјерио да је Костадин Васић осуђиван

7 Април, 2022

Предсједник ДНС Ненад Нешић позвао је министра здравља Републике Српске Алена Шеранића да обавијести јавност да ли је, као што је обећао прије мјесец дана, провјерио информације да је в.д. директора Института за јавно здравство РС Костадин Васић осуђиван. 

 

''Такође, ред би био да је министар до сада затражио и провјеру његове дипломе о којој су медији доста говорили. Ако је министар мислио – сваког чуда три дана доста, нека зна да нисмо и да нећемо заборавити. Не знам како министар Шеранић може понижавати своју струку, своје колеге, епидемиологе и остале љекаре, постављајући за директора више пута осуђивано лице, без квалификација'', истакао је Нешић.

 

Први човјек ДНС-а истиче да  више није крив Васић  због своје амбиције, него систем који прави и подржава такве аномалије и додаје: 

 

''Ово именовање шамар је и лоша порука свим младим људима који су више од двије деценије вриједно учили, образовали се и стицали знање и звања. Након овог срамног устоличења могу само спаковати кофере и отићи да би сачували своје људско достојанство и ментално здравље,  јер им је јасно речено да нису важни поштење и диплома него 'партијска књижица' ''.

 

''И шта можете очекивати од таквих људи када се дограбе позиција, него да се бахате. У ово јако тешко вријеме, када литар уља досеже 6 КМ, а месо је мисаона именица за већину становништва, в.д. директора Института за јавно здравство РС Костадин Васић, према писању медија, намјерава милионе да баци за куповину зграда у Зворнику и Бања Луци. Док Шеранић још увијек није успио провјерити ни да ли је осуђиван, он је већ нашао двије зграде за расипање и извлачење буџетског новца'', наглашава Ненад Нешић, предсједник ДНС.

 

На крају, он поручује министру Шеранићу да ће му, у вријеме које он одреди, радо предати пресуде против Костадина Васића које су изрекли судови.

Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
Министар Нешић на састанку са амбасадором Републике Словачке...

Министар безбједности Ненад Нешић на састанку са...

16 Март, 2023
Нешић у посјети Сјеверној Македонији...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић данас је у...

12 Март, 2023
Нешић угостио амбасадора Саудијске Арабије у БиХ г.Осамаха Д...

Министар Нешић данас је са својим сарадницима...

7 Март, 2023
НИЈЕ ИЗНЕНАЂЕН Нешић оптужио Уставни суд БиХ да доноси одлук...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић каже да није...

2 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!