Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић: Смијенити менаџмент Шума Републике Српске

2 Април, 2022

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић позива Владу Републике Српске да одмах смијени менаџмент Шума Републике Српске, као и Надзорни одбор. У супротном, признаће да су саучесници у незаконитостима у Шумама које су објелодањене и у ревизорском извјештају.

 


''Ревизорски извјештај Шума Републике Српске тражи хитне мјере и одговорност, и моралну и кривичну. Нема сегммента пословања у којем ревизори нису нашли незаконитости и, рекао бих, свјесног пљачкања Шума. Бог нам је дао природно богаство које се зове шуме, од којих цијела Република Српска може имати огромне користи, а он су и то суновратили. Запањује чињеница да чак десет Шумских газдинстава послује с минусом, од чега је највећи минус ШГ Борја – 1,4 милиона КМ'', истиче Нешић и додаје:

 


''Замислите да су успјели уништити једну пребогату Зеленгору гдје ШГ има минус од 400.000 КМ. Зашто је то тако, одговор се налази у ненаплативим потраживањима.''
Како је могуће и који је то ум дозволио, пита Нешић, да неко дугује Шумама више од милион КМ за дрвне сортименте, да крши све уговоре, да се ти уговори не контролишу и  да му Шуме и даље продају сортименте?  

 

 
''Сигурно тај купац није лагеровао те трупце пред кућом него их је извезао или прерадио. Када сељак посјеће једно дрво без дозволе да се грије и поднесу му кривичну пријаву, а овамо се одвија вишемилионски криминал и ником ништа'', каже предсједник ДНС.

 


''Хајде и да пређемо преко незаконитих запошљавања и исплата и повећања плата појединцима, вјероватно партијским активистима, али на свјесно уништавање Шума РС не смијемо жмурити јер то је један од најзначајнијих ресурса Српске. Ако се овако настави, од Шума неће остати ни за чачкалице'', закључује предсједник ДНС. 

НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!