Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ КОМЕНТАРИСАО ИМЕНОВАЊЕ ВАСИЋА: Биће да им треба кадар који се не мијеша у...

14 Март, 2022

Нека буду сигурни да нећемо одустати и допустити да важним установама управљају кадрови попут Васића.

 


Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да, како је рекао, “Уједињену Српску и њеног лидера Ненада Стевандића не занима гњев јавности и струке јер је на чело Института за јавно здравство устоличио некомпетентног и насиљу склоног Костадина Васића“.

 


“Биће да им и треба кадар који се не мијеша у свој посао, како би Институтом из сјене наставили да управљају Стевандић и врх УС. Њима и не треба неко ко нешто зна, него им треба партијски послушник који ће наставити гдје је Бранислав Зељковић стао, јер су и преко куповине објекта у Зворнику наумили да буџетски новац извуку у партијску кесу. Да ли је нормално, у ово тешко и неизвјесно вријеме, куповати зграду у Зворнику за милион и по марака?“, констатовао је Нешић.

 

Први човјек ДНС-а подсјетио је и на недавну изјаву др Јеле Аћимовић, помоћнице директора за медицинске послове у овој установи, која је казала да “Институт има своју функцију без обзира ко је на његовом челу“.

 


“То је невиђено понижење струке и запослених који су се деценијама школовали да би били доведени у ситуацију да им руководилац буде особа без студентских колега али с дебелим правосудним досијеом. Али, ова изјава потврђује и да није важно ко је директор јер се Институтом руководи из партијске централе УС. Директор је ту само да потписује оно што му се каже“, каже Ненад Нешић, предсједник ДНС.

 

Он подсјећа да је у зворничкој филијали Института запослен и син Костадина Васића што је најочитији примјер непотизма у овој установи.

 

“Нека буду сигурни да нећемо одустати и допустити да важним установама управљају кадрови попут Васића. Чини ми се да се држе Калигулине максиме ‘Нека ме мрзе, само док ме се плаше’. Ако не реагујемо и не зауставимо овакво понашање ускоро ће попут Калигуле именовати и своје коње Инцитате за директоре. Но ово није римски принципат, ма колике они Калигуле били“, поручио је Нешић.

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!