Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ТРНИНИЋ - ФОЧА: У НАРЕДНОЈ ГОДИНИ КРЕЋЕ МОДЕРНИЗАЦИЈА ПУТА ПРЕМА ШЋЕПАН ПОЉУ

23 Јул, 2018

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић најавио је данас (23.07.2018.) у Фочи да ће изградња модерне саобраћајнице од Фоче до Шћепан Поља на граници са Црном Гором бити уврштена у план предузећа "Путеви Републике Српске" за наредну годину.

 

Трнинић је рекао да ће реконструкција 21 километра пута, који је дионица међународног коридора Сарајево-Подгорица, коштати 88 милиона евра, те да су у току преговори са Европском банком за обнову и развој која је заинтересована да учествује у финансирању. 

 

"Већ смо завршили пројектну документацију коју је финансирала ЕУ, а у петак су нам у министарству били представници ЕБРД-а који су показали интересовање да финансијски пропрате изградњу тог пута", навео је Трнинић. 

 

Он је подсјетио да је планирана градња и новог граничног моста на ријеци Тари, као и заједничког граничног прелаза са црногорске стране. 

 

"Тренутно смо у фази покушаја да обезбиједимо код ЕУ и Европске комисије грант средства у висини 20 одсто од пројекта, али у сваком случају - добили та грант средства или не, уврстићемо изградњу те дионице у план предузећа „Путеви Републике Српске“ и ми ћемо то идуће године радити", рекао је Трнинић. 

 

Он је истакао да је у протеклих десет година Влада Српске у инфраструктурне пројекте на подручју општине Фоча уложила 78 милиона КМ, те да је за изградњу порушеног жељезног моста на Дрини, која ће ускоро бити завршена, издвојила укупно 738.000 КМ. 

 

На састанку са руководством општине Фоча, Трнинић је разговарао и о правцу Фоча-Тјентиште и његовом повезивању са путем Фоча-Шћепан Поље. 

 

"У плану за ову годину је израда студијске и остале неопходне документације, да бисмо евентуално и тај правац идуће године ставили у план за изградњу", навео је Трнинић. 

 

Начелник општине Фоча Радисав Машић изразио је задовољством што су, како је истакао, путеви према Шћепан Пољу и Тјентишту, који су за ову локалну заједницу од посебне важности, уврштени у приоритете. 

 

"Веома је важно што ће ове године бити пројектована дионица до Тјентишта, што је такође уско грло и за нас значајна развојна компонента. Мислимо да би тај пут требао кренути у наредној години, јер као што знамо пет милиона евра за ту дионицу обећала је и Влада Србије", рекао је Машић. 

 

Он је навео да су министра Трнинића упознали и о значају и потреби модернизације регионалног правца Фоча-Челебићи, који даље води за Пљевља у Црној Гори. 

 

"Тим више што се поново отвара гранични прелаз на Витинама према Пљевљима. Очекујемо да ће „Путеви Српске“  уз помоћ министарства имати разумијевања да нам помогну, а ми смо опредијелили дио средстава да тај пут реконструишемо", навео је Машић.
 

БАЊАЛУКА: У ПОНЕДЕЉАК (20.08.2018.) ОТВАРАЊЕ ПРОСТОРИЈА РЕГИ...

ДНС Бањалука организује у понедјељак ( 20.08.2018.) отварање просторија Регионалног изборног штаба ДНС Бањалука.

 

Овом

18 Август, 2018
ГЛАВАШ-ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ-ИНТЕРВЈУ: НИЧУ ГРАДИЛИШТА НАТАЛИТЕТ У...

Око 11 милиона марака вреде инвестициони пројекти, који се тренутно реализују на подручју општине Источно Ново Сарајево. Ми смо тренутно највеће

18 Август, 2018
МАЛЕШЕВИЋ: МИНИСТАРСТВО ЋЕ УБУДУЋЕ ПОМАГАТИ ХОР "ЈЕДИНСТВО"...

Министар просвјете и кутуре Републике Српске Дане Малешевић изјавио је данас (17.08.2018.)  да ће на наредним конкурсима за додјелу средстава

17 Август, 2018
СТЕВАНОВИЋ: РЕАКЦИЈА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА ЈЕ ПРЕПИСАНО МИШЉЕЊЕ ...

Шеф Клуба посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић изјавила је данас (16.08.2018.) Срни да реакција америчког

16 Август, 2018
РЕШИЋ: ОПШТИНА КОЈА ПРЕРАСТЕ У ГРАД ПОСТАЈЕ РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТА...

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је Срни да је Влада утврдила текст Нацрта закона о граду Градишка којим

16 Август, 2018
ЧУБРИЛОВИЋ-СРЕБРЕНИЦА-ВАЖНО ЈЕДИНСТВО СВИХ ПОЛИТИЧКИХ СТРАНА...

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је важно да током скупштинске расправе о извјештају Комисије за

16 Август, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!