Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"Брутално прогањање Срба" Нешић оцијенио да је стање у БХРТ катастрофа

4 Март, 2022

Стање у БХРТ је катастрофа, по свим питањима, а посебно кад је ријеч о националној заступљености Срба. Генерални директор Белмин Карамехмедовић брутално прогања Србе на БХРТ. Али, имамо проблем и са „нашим човјеком“ који је предсједник Управног одбора БХРТ Рајком Радовановићем, без чије сагласности то не би могло да се деси.

 


Рекао је ово Ненад Нешић, предсједавајући Комисије за надзор над радом БХРТ у Парламентарној скупштини БиХ, гостујући у Јутарњем програму РТРС.

 


„Белмин Карамехмедовић не може никог да отпусти, нити да донесе одлуку о програмској шеми без сагласности Рајка Радовановића. Он има његову подршку. Радовановић је човјек који је званично припадник СНСД, кадар Небојше Радмановића, човјек који је уништио „Аквану“, РТРС, „Лутрију Републике Српске“, а сад је дошао у БХРТ. Једино што видимо да тамо ради је да ради против Срба“, истакао је Нешић.

 


Нешић је апеловао на власт Републике Српске и представнике Републике Српске у власти на нивоу БиХ да се позабаве БХРТ-ом, подсјетивши да је Радовановић одобрио и потписао и програмску шему о цјелодневном програму о 1. марту, која вријеђа Србе.

 


Он је подсјетио да је истог дана, 1. марта отпуштено девет српских новинара и да је стање послије отпуштања на БХРТ – 930 запослених, од чега само 25 Срба.

 


Као разлог отпуштања, објаснио је Нешић, на БХРТ су навели лошу финансијску ситуацију. 

 


„Међутим, након отпуштања Срба запослени су нови радници. Запослен је портир на рампи. А ја вас питам – је ли БХРТ-у више потребан новинар или портир? Такође, у БХРТ је запослено 20 до 30 пензионера који поред пензије примају хонорар, па ја питам - зар није прече да људи који су редовно радили остану на послу умјесто да ангажују пензионере“, нагласио је Нешић.

 


Он је подсјетио на Закључак парламентарне комисије за саобраћај и комуникације којим се „руководство БХРТ задужује да у наредном периоду предузме мјере у правцу стварања услова да приликом именовања и запослења радника води рачуна о националној и полној заступљености запослених сразмјерно попису становништва“. 
„Ово је закључак за који смо гласали сви у комисији – и Бошњаци, и Хрвати, и Срби. Ово је остало мртво слово на папиру. Генералном директору БХРТ не пада на памет да се понаша у складу са овим закључком, а предсједавајућем УО Рајку Радовановићу не пада  на памет да се позове на овај закључак“, објаснио је Нешић.
 

ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
Нешић: Није успио покушај стигматизације српског народа...

Чињеница да већина земаља чланица Уједињених...

23 Мај, 2024
Нешић: Нисам увриједио жртве злочина у Сребреници...

Нисам ја увриједио жртве злочина у Сребреници,...

23 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!