Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Ивић:СНСД-ова корупција умијешана и у изборе у ПриједоруИвић:СНСД-ова корупција...

4 Децембар, 2021

СНСД-ова политичка корупција и криминал у најбруталнијем облику умијешани су у изборе у Приједору. 

 

- Директор Дома здравља у Приједору Слободан Јавор, кандидат СНСД за градоначелника Приједора, ослобођен је кривичне одговорности за пропадање 1.340 вакцина против ковида 19 у Дому здравља у Приједору! 

 

Вакцине су пропале јер није постојала портирска служба или портир у овој здравственој установи који би укључио агрегат кад нестане струје, те је дошло до прекида хладног ланца што је изазвало пропадање великог броја вакцина.

 

Коментаришући одлуку тужилаштва, шеф посланичког клуба ДНС-а у МСРС др Душко Ивић каже да је кривична одговорност пребачена на начелника ХЕС службе, и самим тим "казнили" су одговорне, иако је, како наводи, у свакој  правној држави директор одговорно лице,  само код нас је нормално да Јавор као одговорно лице не зна да у Дому здравља не постоји портирска служба и да нема ко да укључи агрегат у случају нестанка струје. 

 

"Кључно питање за Тужилаштво гласи: - Ко би требало да зна, ако не директор, ко води бригу о радницима једне установе ако не директор", каже Ивић и додаје:
Јавност мора да зна да је главни узрок пропадања вакцина у приједорском Дому здравља, које је у том периоду било изузетно тешко набавити, лоша организованост установе, гдје се не зна ко шта ради и шта би требало да ради, па тако директор не зна да у случају нестанка струје нема никога да упали агрегат и настави рад хладног ланца неопходног за чување вакцина.

 

Према Ивићевим ријечима, очигледно је да СНСД уводи нову политичку праксу ослобађања од сваке одговорности за своје кадрове.

 

"Да ли то значи да за око 180.000 вакцина Астра Зенека, којима рок истиче, неће нико одговарати или ће кривично одговарати неки начелници служби, као и да ли ће иста ситуација бити и за истек рока око 50.000 вакцина Спутњик В?
Да ли ће се пропадање огромног броја вакцина ставити на терет директору Института за јавно здравство, или ће одговорност преузети министар здравља и социјалне заштите Републике Српске или предсједник Владе Српске за незнање, неодговорност, лошу процјену и планирање набавка вакцина у Српској, или ће поново жртвовати неког начелника и ниже рангираног службеника", констатује Ивић.

 

Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
Патолошка мржња Дениса Бећировића према свему што је српско....

Ако нешто изгриза темеље БиХ, подрива темеље...

1 Август, 2023
НЕШИЋ: СРПСКЕ НЕ БИ БИЛО ДА ЈЕ МИШЉЕЊЕ ЗАПАДНИХ СИЛА БИЛО ВО...

Воља народа се не може санкционисати, а рад...

1 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!