Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић позива Владу да се позабави одлуком Уставног суда БиХ

23 Новембар, 2021

Предсједник ДНС, Ненад Нешић, очекује да Влада Српске, умјесто што посланицима по ко зна који пут упућује исте и рециклиране информације, достави информацију Народној скупштини о одлуци Уставног суда БиХ којом се неуставним проглашавају одредбе Закона о шумама РС и налаже Парламентарној скупштини БиХ да донесе закон.

 

На овакво антидејтонско и антиуставно понашање Уставног суда БиХ којим се Српској отима њена имовина, каже Нешић, немамо право ћутати.

 

– Посебно је бахата изјава предсједника Уставног суда БиХ Мате Тадића који је рекао: „Изволите, на нивоу државе донесите кратки закон о књижењу имовине!“ Ниједан уставни суд на овом свијету и ниједан његов предсједник не може рећи парламенту какве ће законе усвајати. Ми живимо у земљи у којој предсједник Уставног суда себе поставља изнад парламента и покушава бити и уставотворац. Шта је сљедеће: да нареди да ПС БиХ донесе Закон о МУП, Цивилној заштити, укидању кантона, или да је земља четвртаста? – упитао је Нешић.

 

Лидер ДНС истиче и да предсједник Уставног суда БиХ Мато Тадић безобразно у својој изјави сву државну имовину ентитета подводи под имовину добијену из сукцесије СФРЈ.

 


– Ту имовину је својевремено пописао ОХР и чак и ОХР је био свјестан да шуме, пољопривредно земљиште и природни ресурси нису дио те имовине, него да припадају ентитетима. О оном што је давно дефинисано немамо шта преговарати – саопштио је Ненад Нешић.

 

Он наглашава да је Народна скупштина једина адреса која може дати јасан, легалан и легитиман одговор на антиуставно насиље Уставног суда БиХ, те да зато очекује да ово важно питање буде на дневном реду посебне сједнице.

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!