Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Јовичић: Ако већина не подржи посебну сједницу о борцима, ДНС ће ПРИКУПЉАТИ...

16 Новембар, 2021

Демократски народни савез позива посланике у Народној скупштини Републике Српске да подрже одржавање посебне сједнице Народне скупштине на којој би се расправљало о питању бораца.

 

Потпредсједник ДНС и предсједник Градског одбора ДНС Бањалука, Радислав Јовичић подсјетио је да је Предсједништво ове странке заузело чврст став да је прије свих посебних засједања Народне скупштине потребно организовати сједницу о правима бораца у Српској.

 

– Демократски народни савезу је у сталним интензивним контактима са борачким удружењима, како бисмо стекли цјеловиту слику о положају сваког бораца Републике Српске, потпуно свјесни њихове тешке ситуације. У разговору са представницима Удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата, који је одржан јуче, сазнали смо да је ово удружење уложило више амандмана на Закон о правима бораца, али да се скупштинска већина на њих оглушила – истиче Јовичић.

 

Он додаје да су борци у својим амандманима дали приједлог да се ревидирају спискови бораца како би сви добијали примања и привилегије у складу са својим ангажовањем у одбрамбено-отаџбинском рату, и у том приједлогу имају нашу апсолутну подршку.

 

ДНС је, каже Јовичић, већ више пута поручио цјелокупној борачкој популацији да не дозволе политизацију борачких питања, већ да се у сложном строју, храбро и одлучно као што смо се борили у рату, укључе у предстојеће формирање Удружења ратних јединица и не дозволе да ту улогу преузму политичке странке него да се удруже у једну, сложну, борачку организацију.

 

– И током разговора са представницима Удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата истакнуто је да је недопустиво да се политичке странке баве борачком организацијом и да разарају њено биће. Спријечите им приступ, укључујући и партију којој ја припадам уколико покуша да се мијеша у организовање и рад било ког удружења проистеклог из одбрамбено-отаџбинског рата – поновио је Јовичић.

 

Он каже да је неприхватљиво да власт остаје глува на глас бораца о питањима која се тичу њихових живота и зато позива посланике да подрже поновљену иницијативу за одржавање посебне сједнице и да заједнички нађу рјешење како да се побољшају животни услови за оне људе који су највише дали за Републику Српску, а данас живе на маргинама друштва.

 

– Уколико довољан број посланика не подржи иницијативу за организовање посебне сједнице НСРС на којој би се расправљало о питању бораца, Демократски народни савез ће покренути акцију прикупљања довољног броја потписа грађана како би се та сједница одржала – поручио је Јовичић.

Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
Министар Нешић на састанку са амбасадором Републике Словачке...

Министар безбједности Ненад Нешић на састанку са...

16 Март, 2023
Нешић у посјети Сјеверној Македонији...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић данас је у...

12 Март, 2023
Нешић угостио амбасадора Саудијске Арабије у БиХ г.Осамаха Д...

Министар Нешић данас је са својим сарадницима...

7 Март, 2023
НИЈЕ ИЗНЕНАЂЕН Нешић оптужио Уставни суд БиХ да доноси одлук...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић каже да није...

2 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!