Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић: Нема знака једнакости између српског националног интереса и СНСД

29 Август, 2021

Лидер ДНС, Ненад Нешић поновио је данас да је дао пристанак српском члану Предсједништва, Милораду Додику за одлазак на састанак са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом јер мисли да ниједан српски политичар нема луксуз да одбија да се виђа са свјетским државницима, али има обавезу да на тим састанцима одбрани национални интерес и донесе нешто свом народу.

 


Нажалост, оно што се могло чути након састанка са Ердоганом од српског члана Предсједништва БиХ нема никакве везе са закључцима и договорима политичких партија у Народној Скупштини Републике Српске. С чим има везе очигледно не знају ни представници СНСД који невјешто покушавају да га одбране. Нису се српске странке договориле око било каквог Дејтона 2. Ми смо се окупили око кршења Дејтонског споразума, једине гаранције постојања Републике Српске коју имамо, и једине гаранције мира у БиХ, коју је народ стекао полагањем својих живота – истиче Нешић.
 

Он каже да било каква иницијатива мора подразумјевати јачи ауторитет српског народа и вољу међународне заједнице да као народ добије више права него што има.

 

Да ли било ко из СНСД, истиче Нешић, вјерује да након 15 година у којима се није учинило баш ништа за јачање права српског народа у посљедњој години власти имају капацитет за тако нешто?

 

– Немате господо, имате посљедњу годину власти. И за све нас је боље да не покушавате себи да смислите појас за спасавање, коперниканске обрте који подразумевају авантуре којима српски народ може изгубити много док ви покушавате да добијете још коју годину власти. Разумите, нема знака једнакости између српског националног интереса и СНСД. Ваш одлазак са власти неће ослабити српски народ промјенама које долазе. Напротив, оснажиће свој капацитет да одбрани себе у БиХ. И знајте, од првог дана ми ћемо око тога искрено окупљати све политичке снаге и бити поштени према договорима. То што ћете тада њима присуствовати из опозиционих клупа и за вас и за народ може бити само добро – поручио је Нешић.


Он каже да БиХ има економске, социјалне, демографске проблеме, али их имају и све остале државе.


– Али три кључна проблема нама нико сем БиХ- ти проблеми су. Бакир, Додик и Човић. Те проблеме ријешиће народи на сљедећим изборима – каже Нешић. 

Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
Министар Нешић на састанку са амбасадором Републике Словачке...

Министар безбједности Ненад Нешић на састанку са...

16 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!