Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ИСТОЧНА ИЛИЏА – НЕШИЋ: ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ИЗГРАДЊИ КРУЖНОГ ТОКА НА РАСКРСНИЦИ...

18 Јул, 2018

Директор Јавног предузећа  "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и  начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић потписали су данас (18.07.2018.) споразум о изградњи кружног тока на укрштању магистралног и регионалног пута на раскрници Кула, у вриједности од 500.000 КМ.

 

Божовић је изразио захвалност Нешићу јер је препознао овај проблем Источне Илиџе, која је први допис о томе упутила "Путевима Републике Српске" 2012. године. 

 

"Општина Источна Илиџа преузела је одређене обавезе које се односе на рјешавање имовинско-правних односа, пројектне и планске документације, што је већ урађено. Да смо ажурни кад је то у питању показује чињеница да смо припремили идејно рјешење које ће Нешић понијети на усаглашавање и корекције, након чега је могуће ући у расписивање тендера за извођача радова за израду кружног тока", рекао је Божовић. 

 

Начелник општине Источна Илиџа додао је да општина сада треба да уради дио посла који се односи на рјешавање имовинско-правних односа, експропријацију земљишта. 

 

Директор Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић истакао је да је планом пословања за ову годину предвиђена изградња кружне раскрснице на укрштању магистралног пута и регионалног пута /Улица војводе Радомира Путника и Равногорска улица/, те да ће сви радови бити финансирани из властитих средстава. 

 

"Предвиђена цијена радова је 500.000 КМ. Данас ћемо регулисати међусобне односе између општине Источна Илиџа и ЈП `Путеви Републике Српске`. У овом тренутку динамика изградње зависи од општине", рекао је Нешић, напомињући да ће корекције на идејном рјешењу бити урађене за три дана. 

 

Према његовим ријечима, уколико се све буде одвијало по плану, средином септембра ће бити изабран најповољнији понуђач за извођење радова, након чега ће кренути извођење радова. 

 

"На тај начин ћемо смањити саобраћајне гужве и повећати безбједност пјешака. Ријеч је о још једном у низу пројеката који изводимо у сарадњи са Владом Републике Српске и локалним заједницама којим показујемо да радимо на читавој територији Српске", додао је Нешић. 

 

Он је најавио да ће идуће седмице бити расписан тендер за наставак изградње пута Лукавица-Јахорина-Пале, односно дионицу Јасик-Трингла. 

 

"Рок за избор најповољнијег понуђача је 45 дана, а уколико успијемо то да завршимо у тим роковима очекујемо да средином септембра крену радови. Закон о јавним набавкама је врло комплексан и уколико не буде било жалби то ће бити ријешено", рекао је Нешић. 

КОТОРВАРОШКИ ДНС НИКАД ЈАЧИ!

Општински одбор ДНС-а Котор Варош одржао је јуче...

15 Децембар, 2018
"ПУЛС " БН ТВ-РАДОВИЋ: НИСАМ „МАНГУП“...

Коалициони капацитет ДНС-а је данас мањи, дијели...

13 Децембар, 2018
ПОВЈЕРЕНИШТВО ДНС-а БАЊА ЛУКА: СТРАТЕШКИ ЦИЉ - ЧВРШЋЕ ВЕЗЕ ...

Повјереништво ДНС-а за Бању Луку одржало је синоћ...

13 Децембар, 2018
ПОТПИСАН УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ ЗА ИЗГРАДЊУ АУТО-ПУТА БАЊАЛУКА П...

Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза РС, и...

13 Децембар, 2018
ПОВЈЕРЕНИШТВО ДНС-а БИЈЕЉИНА: УСКОРО САСТАНЦИ ЧЛАНСТВА У НОВ...

Повјереништво Градског одбора ДНС-а Бијељина...

13 Децембар, 2018
ПОВЈЕРЕНИШТВО ДНС-а БАЊАЛУКА: НАСТАВЉАМО СА ПРЕДАНИМ РАДОМ И...

Повјереништво ДНС-а за Бању Луку одржало је синоћ...

12 Децембар, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!