Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПРЕМИЈЕР ПОСЛАО БАГЕР НА ЦРКВУ НАКОН САСЛУШАЊА?!

10 Јун, 2021

- Премијер мора да одговори да ли је тачно да је послао багер на цркву три дана након што је позван у Тужилаштво БиХ да у својству осумњиченог да изјаву због неспровођења пресуде Европског суда за људска права. Молимо га да одговори истину јер ћемо званично затражити информацију од Тужилаштва БИХ", казао је Нешић, наводежи да због тога Вишковић мора поднијети оставку.

 

-"Дани за нама били су изузетно тешки за Републику Српску и емотивни за наш народ. Али били су то дани у којима је српски народ показао понос, достојанство и државотворну мудрост", казао је новинарима предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

 

Он је након сједнице Предсјендиштва Демократског народног савеза у Бањалуци, рекао да је пресуда генералу Младићу још један суноврат права и правде и потврда да српска суза нема родитеља и да су српске жртве мање вриједне од жртава других народа.

 

Суд у Хагу, не само да је комромитовао идеју о правди и помирењу, него  је додатно подигао тензије на овим просторима и послао опасну поруку - једнима да могу све некажњено, а другима да ће бити кажњени без обзира на доказе", рекао је Нешић.

 

Колико год да је таква одлука тешка, каже он, она не може и неће бацити мрљу на Републику Српску и српски народ.

 

"Прошлост не можемо промијенити, али на садашњост и будућност можемо и морамо утицати", казао је лидер ДНС-а и додао да нам је садашњост, колико год свима нама било тешко да признамо,  туробна.

 

"Оптерећена лошом економском, социјалном, здравственом и демографском сликом. Политика која је креирала такву садашњост, може само још погубнију будућност. Зато је ДНС одлучан да се таква слика промијени. Република Српска има потенцијал и људски и материјални да буде боља, богатија, а људи у њој срећнији", казао је Нешић.

 

Нисмо ми, каже он, тако сиромашни како нас неки желе представити, да би они били богатији.

 

"ДНС ће до краја јуна завршити економски програм ”За нашу Српску” и презентоваћемо јавности како за кратко вријеме може Српска да се покрене, да се развије и да људима буде добро", рекао је Нешић, наглашавајући да је ДНС окренут будућности.

 

Међутим, како каже Нешић, да нам та будућност не би личила на прошлост, морам се данас осврнути на још један догађај од прије пар дана.

 

"Није спорно да је Република Српска била обавезна да изврши пресуду Европског Суда за људска права и уклони цркву са посједа Фате Орловић, али је срамота и богохуљење начин на који је Влада то учинила. На душу онима који у миру руше богомоље, а могло се све другачије и богоугодно ријешити. Посебно је болно да се онако брутално руше зидови једног храма", казао је Нешић.

 

Он је подсјетио да су комунисти 13 година, циглу по циглу преносили и реконструисали манастир Пиву, ради прављења хидроцентрале.

 

"Пренијели су га 1982, и свака фреска је остала иста, а на свакој цигли и данас можете видјети написан њен редни број", казао је Нешић и додао:

 

- Какви смо то људи постали када то исто и данас нисмо урадили? Достојанствено пренијели циглу по циглу, умјесто онако безбожнички!

 

Нешић сматра да је премијер Републике Српске Радован Вишковић дужан да одговори одакле одједном таква журба?!

 

"Да ли је тачно да је послао багер на цркву три дана након што је позван у Тужилаштво БиХ да у својству осумњиченог да изјаву због неспровођења пресуде Европског суда за људска права? Молимо га да одговори истину, јер ћемо званично затражити информацију од Тужилаштва БИХ", казао је Нешић.

 

Ако је тачно, према Нешићевим ријечима, Вишковић већ данас мора поднијети оставку.

 

"Зато што је као премијер имао двије године да сваки дан пренесе по 100 цигли и достојанствено премјести цркву и ријеши проблем. Умјесто тог, када се уплашио оптужнице, порушио је цркву и понизио и народ и цркву. Зато Вишковић мора да оде ако му је остала трунка образа и савјести. Чак су и Османлије и Аустроугари имали више поштовања према православним храмовима од њега", казао је Нешић.

 

На крају он је позвао све посланике и у НС Републике Српске и у ПС БиХ да донирамо по једну плату за изградњу нове цркве у Братунцу, као искуп за овај нељудски и безбожни чин премијера Вишковића.

 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!