Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ИЗ ГО ДНС БАЊА ЛУКА ПОРУЧИЛИ: "МОЗАИК" ХРАНИ 1.300 ГРАЂАНА, ЗАСЛУЖУЈУ ПОШТЕН...

25 Мај, 2021

Организација која свакодневно припрема оброке за 1.300 социјално угрожених грађана Бањалуке, заслужује поштен однос када је у питању вредновање њиховог рада и аргументовање средстава која су им одређена, саопштено је из ГО ДНС Бања Лука.

 

Додали су да је Демократски народни савез Бањалука са жаљењем примио информацију да је организација “Мозаик пријатељства” незадовољна износом који је у буџету града Бањалука издвојен за њен рад.

 

– Наша организација је прије скоро два мјесеца апеловала на Град Бањалука да поменуто удружење буде ослобођено плаћања мјесечне кирије. На овај начин би Град, одричући се занемарљивог дијела примања, значајно помогао рад удружења које храни најугроженије. Уколико остане овако и Град узме више од пола онога што даје, та помоћ губи на значају – прецизирали су у саопштењу.  

 

Нагласили су да Република Српска и сви нивои власти морају у први план да ставе лошу демографску слику и сиромаштво које се шири.

 

– Заједнички циљ свих политичких снага мора бити што више посла, бољих плата, поштовање свих грађана у Републици Српској, а посебно људи који не пристају да око нас постоје гладни и боре се против тога.  Демократски народни савез позива градоначелника Бањалуке да јавности предочи које све хуманитарне организације Граду плаћају најам простора и да, ако већ нема аргумената за повећање буџета овим организацијама, рад субвенционише уклањањем трошкова које имају према Бањалуци – рекли су у ГО ДНС.

 

У иницијативи за ослобађање од плаћања мјесечне накнаде удружења “Мозаик пријатељства” коју је ГО ДНС упутио Граду Бањалука је наведено да ово удружење годишње Граду за те потребе плаћа 5.000 КМ.

ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
Нешић: Није успио покушај стигматизације српског народа...

Чињеница да већина земаља чланица Уједињених...

23 Мај, 2024
Нешић: Нисам увриједио жртве злочина у Сребреници...

Нисам ја увриједио жртве злочина у Сребреници,...

23 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!