Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ИЗ ГО ДНС БАЊА ЛУКА ПОРУЧИЛИ: "МОЗАИК" ХРАНИ 1.300 ГРАЂАНА, ЗАСЛУЖУЈУ ПОШТЕН...

25 Мај, 2021

Организација која свакодневно припрема оброке за 1.300 социјално угрожених грађана Бањалуке, заслужује поштен однос када је у питању вредновање њиховог рада и аргументовање средстава која су им одређена, саопштено је из ГО ДНС Бања Лука.

 

Додали су да је Демократски народни савез Бањалука са жаљењем примио информацију да је организација “Мозаик пријатељства” незадовољна износом који је у буџету града Бањалука издвојен за њен рад.

 

– Наша организација је прије скоро два мјесеца апеловала на Град Бањалука да поменуто удружење буде ослобођено плаћања мјесечне кирије. На овај начин би Град, одричући се занемарљивог дијела примања, значајно помогао рад удружења које храни најугроженије. Уколико остане овако и Град узме више од пола онога што даје, та помоћ губи на значају – прецизирали су у саопштењу.  

 

Нагласили су да Република Српска и сви нивои власти морају у први план да ставе лошу демографску слику и сиромаштво које се шири.

 

– Заједнички циљ свих политичких снага мора бити што више посла, бољих плата, поштовање свих грађана у Републици Српској, а посебно људи који не пристају да око нас постоје гладни и боре се против тога.  Демократски народни савез позива градоначелника Бањалуке да јавности предочи које све хуманитарне организације Граду плаћају најам простора и да, ако већ нема аргумената за повећање буџета овим организацијама, рад субвенционише уклањањем трошкова које имају према Бањалуци – рекли су у ГО ДНС.

 

У иницијативи за ослобађање од плаћања мјесечне накнаде удружења “Мозаик пријатељства” коју је ГО ДНС упутио Граду Бањалука је наведено да ово удружење годишње Граду за те потребе плаћа 5.000 КМ.

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!