Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ИВИЋ: ВИРТУЕЛНИ СВИЈЕТ СНСД ИЛИ ПРОДАЈА МАГЛЕ НАРОДУ?

22 Мај, 2021

"Вакцинисање медијских радника у Српској је изгледа коначно отворило очи свим медијским радницима о ономе што Демократски народни савез понавља већ мјесецима", изјавио је Душко Ивић потпредсједник ДНС-а.

 

А то је, сматра Ивић, да СНСД-еова власт у Републици Српској води бригу само о сопственом интересу, а не о интересима и животу грађана Српске. Њима је Република Српска по набавци вакцина и имунизацији, као резултат добре организације власти, одмах иза Србије.

 

"Виртуелно из угла СНСД је да тако причају и настоје грађане увјерити да је тако, нажалост стварност је сасвим другачија и и то су се могли увјерити и медијски радници приликом вакцинације", наводи Ивић, који је и шеф Клуба посланика ДНС-а у НС РС.

 

Додајући да је ДНС пуно пута указивао на нерегуларности, без довољно транспарентности, у борби против корона вируса. 

 

"Од 700 медијских радника вакцинисано је нажалост само 30. Битно је да је усликано, објављено и остали нека чекају боље дане, а „виртуелни свијет“ СНСД иде даље на ред долази полиција, вјероватно по истом систему", наглашава он.

 

"Како кажу вакцинације иде пуним темпом, и тако до краја маја ће „виртуелно“ бити вакцинисано свих пет група по програму вакцинација ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске", наводи Ивић.

 

Према његовим ријечима да би се вакцинисало свих пет група по програми, потребно је вакцинисати око 700.000 грађана. Само четврта група,  особе са хроничним болестима је 40% популације Српске око 450.000 грађана, трећа група старији од 65 година је преко 200.000 и да не рачунамо још здравствене раднике, полицајце, ватрогасце, и остале.

 

"У Републици Српској на данашњи дан је вакцинисано само 28.000 грађана, док је првом дозом 59.000 грађана. Разлика је нажалост, по наше грађане катастрофална и очито да је вакцинација закаснила и да иде споро", каже Ивић.

 

"Када узмете број грађана из ових пет група, не рачунајући остале грађане који не спадају у приоритетне грипе, по плану вакцинације против ковида и темпу набавке вакцина, вакцинација ових пет група неће бити завршена ни до половине 2022. године. То је нажалост горка истина за грађане Републике Српске и грађани је требају знати, ово није политизација како то неки представљају, већ истина", додаје он.

 

Поштовани медијски радници пошто сте нажалост на својој кожи осјетили "ВИРТУЕЛНИ  СНСД СВИЈЕТ", свијет у коме, како каже, истина тешко долази до сваког грађанина Српске, вријеме је да покажете свима каква је то истина, а не да виртуелна истина владајућих стигне до сваког нашег грађанина.

 

"ДНС је изазвао политички земљотрес и покренуо политичке промјене у Српској, а ви помозите нам да изведемо СНСД из њиховог "виртуелног свијета љепоте и благостања" у реалан живот обичног грађанина и да почну коначно да се понашају као одговорна власт за своје грађане или  да оду са политичке сцене", каже потпредсједник ДНС-а наглашавајући да промјене могу доћи само ако грађани Републике Српске виде, прочитају или чују праву истину.

 

 

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
Патолошка мржња Дениса Бећировића према свему што је српско....

Ако нешто изгриза темеље БиХ, подрива темеље...

1 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!