Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"ДА СУ СРБИ СЛУШАЛИ ДОДИКА, РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НЕ БИ НИ БИЛО" НА ШТА НЕШИЋ И ДНС...

16 Мај, 2021

Да су Срби деведесетих прихватили идеје које је заступао Милорад Додик Републике Српске не би ни било и зато је врхунац Додикове безобзирности говорити данас о њеној сахрани. Изједначавати национални интерес Срба са интересом своје партије врхунац је неодговорности, поручио је предсједник ДНС Ненад Нешић.

 

ДНС упозорава да поново у предизборну годину СНСД улази ђелећи српски народ у покушају да се у политичкој утакмици као лопта шутира, како наводе “светиња којој сви служимо, а то је Република Српска”.

 

Додик поново покушава да стави знак једнакости између Републике Српске и СНСД, упозоравају из ДНС.

 

– Какве се то сахране привиђају Милораду Додику? Зашто је прва асоцијација на изборе и могуће промјене нешто толико ружно као погреб? Нема потребе да се плашите промјена које долазе а посебно да их изједначавате са смрћу. Знам да је многима незамисливо одвајање од аутомобила и пространих кабинета али нема потребе то гледати као сахрану – поручио је Нешић.

 

Лидер ДНС сматра да су промјене у Српској неопходне, зато што се Република задужује по највећим каматама у региону, зато што се задужује да би враћала пристигле дугове, зато што одлази огроман број људи и читава мјеста остају празна.

 

– Промјене су неопходне и зато што је вриједним привредницима држава неспособна и прескупа, а поштеном народу плата мала. Зато би Предсједник СНСД овако требао да се обраћа својој предсједници, премијеру, министрима и Влади а не народу и његовој опозицији – наводи се у саопштењу ДНС, које потписује лидер странке Ненад Нешић.

 

– Члан Предсједништва из реда српског народа овакве ријечи никада не би смио да користи. Његова функција је да нас спаја, а не да нас дијели. Зато подвлачим још једном: Милораде Додик, ниједан политичар, ни Ти па ни ја, нема право да било којем Србину умањује љубав према Републици Српској. Нисте ви из СНСД једини који је воле. Воле је и ваши бирачи, воле је и наши, воле је и они који не гласају – поручује Нешић.

 

Подсјећа да је Српска прескупо плаћена крвљу и патњом народа и бораца.

 

– То је најскупља ријеч Милораде, и ако већ немаш намјеру да нас око ње уједињујеш или за то ниси способан, онда Републици Српској помози тако што ћеш нас ријешити оних који су одговорни што се полако утврђујемо на мјесту најсиромашнијег друштва у Европи. Зато што смо у оваквом стању и зато што себи дајете толико за право, неће промјене бити ничија сахрана него васкрснуће Српске – поручује Нешић.

НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!