Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"ПОНОВО СТЕ ПРЕВАРИЛИ" ЈОВИЧИЋ ПИТА ВЛАСТ ЗАШТО ДЕМОБИЛИСАНИ БОРЦИ ЈОШ НИСУ...

12 Мај, 2021

Потпредсједник ДНС Радислав Јовичић саопштио је да је прошао и мали Васкрс, а да демобилисани борци још нису добили обећану новчану помоћ.

 

У писму владајућима у Српској, Јовичић је подсјетио да су пођелу помоћи најавили уочи Васкрса.

 

– А, прође и мали Васкрс, а од помоћи ништа. Чекали смо, мислећи да смо ми можда погријешили у тумачењу ваших чудних најава, чекали да прође и мали Васкрс. Ипак смо били у праву, поново сте преварили. Најаву да ћете подијелити помоћ нисмо прихватили јер сте направили нову пођелу бораца који се у току одбрамбено-отаџбинског рата нису дијелили. Надали смо се да бар тај дио које сте ви по својим аршинима одабрали нећете преварити. Ипак јесте. И њих које сте ви одабрали да су борци – рекао је Јовичић.

 

Како каже, није му жао што нису добили ту помоћ, јер су они сигурно заслужили много више.

 

– Заслужили су трајно и системско ријешење, а не цркавицу коју неко користи у политичке сврхе. Напомињемо вас да није било пођела када су борци ВРС и МУП РС гинули за слободу Републике Српске, није било пођела на ове или оне, колико је ко имао земље и које је ауто возио, колика су им примања била и да ли је имао локал или не. Дијелили смо се само на искрене патриоте који су бранили слободу и част Републике Српске и на ратне дезертере и профитере. Данас, када је Дан Војске РС, нема вашег одговора на наша питања – саопштио је Јовичић.

 

Како каже, имамо само податак да се за „цркавицу“ пријавило нешто мало више од 10.000 демобилисаних бораца.

 

– Нисте објавили ко је добио и да ли је ико добио вашу милостињу? По ком критеријуму су одабрани ти примаоци милостиње, а ко је одбијен и зашто? Из којих извора мислите то да исплатите? Да ли можда из неког старог или новог кредита па ће ти који су примили милостињу вишеструко више кроз отплату тих кредита то враћати? Министар Милуновић каже да је срамотно да предсједник ДНС Ненад Нешић не зна да се издваја 403 милиона КМ за област пензијско-инвалидског осигурања за 2021. годину, а ми вас питамо је ли срамотно да се кријете иза цијелог буџета, а да не знате, или нећете да кажете, који је буџет за ову акцију коју водите у пођели „цркавице“. Питање је и на који начин распоређујете и тих 403 милиона, и то ће доћи на ред. Надамо се да ћете имати бар и један смислен одговор – наводи Јовичић.

 

Свим демобилисаним борцима ВРС и МУП РС, као и припадницима ОС БиХ – Пјешадијском Република Српска пуку, честито је Дан ВРС са поруком “да не дозволе да нас било ко дијели”.

 

– Издржали смо много теже изазове јединствени и чврсти у опредјељењу да је Република Српска, створена крвљу и костима наших најмилијих и најбољих бораца, наша и да је никоме недамо па ни онима који се крију иза њеног имена а све раде да је униште. Нећемо им то никада дозволити без обзира како се звали и шта нам нудили – наводи Јовичић у саопштењу.

НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!