Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПОНИЖАВАЊЕ БОРАЦА НЕШИЋ: ВИШКОВИЋ И МИЛУНОВИЋ ТРЕБА ОДМАХ ДА ПОДНЕСУ ОСТАВКЕ

4 Мај, 2021

Предсједник ДНС Ненад Нешић поручио је данас да министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, као и премијер Републике Српске Радован Вишковић, требају одмах да поднесу оставке због, како тврди, понижавања бораца.

 

Само људи без имало морала и скрупула могу расписати овако срамотан јавни позив којим као социјално угроженим борцима нуде помоћ од 100 КМ, а онда поставе такве услове да ту помоћ може добити само онај ко мјесечно не може да купи више од 5 килограма брашна. Милуновић и Вишковић за угрожене борце сматрају оне који немају примања већа од 207 КМ, и да им сви укућани заједно немају више од 520 КМ и могу возити максимално голфа 2 из 1990. године. Нека њих двојица покушају годину дана живјети са 500 КМ мјесечно, платити режије, школовати дјецу, купити дрва. Срамота, срамота, срамота – наводи се у Нешићевој изјави.

 

Нешић тврди да се не би изненадио  да су смишљено постављени наведени услови да би касније могло рећи како се мало бораца пријавило за помоћ јер “сви добро живе”.

 

Нешић пита ако тако борце омаловажава онај ко треба да их штити и побољша њихов положај, како ће се тек према њима опходити други.

 

– Да ти борци најбоље године свог живота нису провели у рововима, ни Милуновић ни Вишковић данас не би били то што су, нити би те исте борце задужили за нових 700 милиона КМ. Очито је да смо дошли до ситуације када они који су створили Републику Српску данас треба да је одбране од унутрашњих непријатеља који је задужују, девастирају и дјеци нам остављају само дугове – каже Нешић.

Нешић на састанцима са Сашком Коцевим и Џонoм Кенедиjeм Мосо...

Министар безбједности Ненад Нешић имао је...

29 Март, 2023
Дубравац: Не стављајте со на рану!...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

26 Март, 2023
НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!