Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"ИНТЕРЕС БИЛЕЋЕ НА ПРВОМ МЈЕСТУ" ДАНГУБИЋ НОВИ ПРЕДСЈЕДНИК ОО ДНС

30 Април, 2021

Славко Дангубић изабран је данас за предсједника Општинског одбора ДНС Билећа, док су за потпредсједнике именовани Трипо Јокановић и Ђорђо Суџум.

 

На Изборној скупштини ДНС Билећа, на којој је био и лидер те странке Ненад Нешић, изабрано је и 26 чланова Општинског одбора.

 

Новоизабрани предсједник ДНС Билећа Славко Дангубић поручио је да им је циљ да докажу да су зрела и озбиљна странка и да се политика не састоји само од остваривања личних амбиција, него да политика и политичари служе да се остваре општи интереси.

 

– Демократски народни савез ће ићи трасираним путем. Држаћемо се оних одлука које донесе највеће руководство странке. У посљедње вријеме постоје турбуленције, поједини људи иду за личним интересима или функцијама. Али људима из нашег одбора су увијек на првом мјесту интереси становника Билеће. Ми смо се у раду водили одговорним понашањем и указивали годинама на мане општинског Буџета, истицали да су нереални приходи, да нећемо моћи сервисирати обавезе које проистичу из тог Буџета – каже Дангубић.

 

Предсједник ДНС Ненад Нешић није крио задовољство избором Славка Дангубића на позицију предсједника Општинског одбора.

 

– Билећа је за предсједника Општинског одбора изабрала истакнутог појединца, уваженог грађанина, али исто тако најистакнутијег појединца ДНС, који је овдје од оснивања странке – каже Нешић.

 

Он се осврнуо и на могућност да Славко Дангубић на наредним Изборима буде кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске.

 

– Славко Дангубић је предсједник Регионалног одбора ДНС Херцеговине, његов Општински одбор остварује најбоље резултате у овој регији па је сасвим природно да једном таквом човјеку ДНС укаже повјерење и да му прилику да постане посланик. Вјерујем да ће он бити посланик по мјери Херцеговине и да ће знати указану прилику да искористи на начин да заступа интересе Херцеговине и Републике Српске – поручио је Нешић.

 

Демократски народни савез у Скупштини општине Билећа заступају два одборника, што је, каже Нешић бољи резултат странке него на претходним Локалним изборима.

 

– Оно што је важно је да је ДНС након иступања из владајуће коалиције остао јединствен, неокрњен и у пуном саставу, те да се додатно појачао са одређеним бројем добрих и квалитетних људи. Ми смо странка која постоји 21 годину и могу рећи да смо ми један од три или четири политичка стуба Републике Српске. Још једном смо показали да смо једна од најорганизованијих, ако не и најорганизованија странка у Српској – каже Нешић.

 

На раније одржаним унутарстраначким изборима за предсједника Одбора младих Билећа изабран је Војко Леро, а за предсједницу одбора жена Слађана Јањић.

Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
НЕШИЋ: РЕПУБЛИКА СРПСКА, КАО И СВЕТИ СТЕФАН, УПИСАНА У ВЈЕЧН...

Свим грађанима Републике Српске честитам 9....

8 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!