Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЗАГОРКА БУРКАНОВИЋ ИЗАБРАНА ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНСКОГ ОДБОРА ДНС-а БРЧКО

15 Април, 2021

Предсједник ДНС Ненад Нешић, је на Изборној скупштини ДНС Брчко, која је одржана синоћ, рекао да је обилазећи општинске одборе заједно са руководством странке увидио да је Демократски народни савез на правом путу, а тај прави пут јесте да ДНС буде прва политичка партија у Српској.

 

У овом тренутку наш пут изгледа тешко, готово немогућ. Са ове говорнице обећавам Вам да ћемо успијети у томе. И ова скупштина у Брчком је потврда да смо ми на добром путу. Када су многи рекли да странка у Брчком не постоји, доказали смо, не да постоји него ће бити једна од водећих политичких снага- рекао је Нешић, додајући да је пут ДНС да Република Српска буде јача и богатија, да се људи враћају, да нам људи не одлазе.

 

Нешић је истакао да ДНС-у често замјерају када кажу да су носиоци и лидери промјена.

 

-Ми то заиста и јесмо, јер ако мало боље погледате можете виђети да је ДНС вратио вјеру људима да су промјене у Српској могуће, да су промјене нужне и да ће се промјене десити 2022.године. Народ је изгубио вјеру у промјене, препустио се некој стихији, једноставно су трпијели и са нашом одлуком да кажемо НЕ, да кажемо доста, вјера у људима се пробудила- рекао је он.

 

Нешић је охрабрујући присутне рекао да види да је јако тешко, да је рад на терену тежак и захтјеван, али ДНС је увијек био на бранику Републике Српске.

 

– Република Српска није појединац, Република Српске је српски народ, а нама живота на овим просторима без Српске нема, за то смо се борили у рату и зато данас имамо Републику, да можемо слободно рећи како се зовемо и презивамо и немојте заборавити да је Република Српска наше име и презиме и оног тренутка кад ње не буде неће бити ни нас. А ови који нас данас воде, воде нас у правцу да не буде ни Републике Српске – категоричан је Нешић.

 

Нешић је честитао Загорки Буркановић на избору за предсједника Општинског одбора ДНС Брчко и пожелио јој срећан и успијешан рад. Предсједник Општинског одбора ДНС Брчко Загорка Буркановић захвалила се на избору и упознала присутне са правцима и циљевима овог одбора у наредном периоду.

 

– Демократски народни савез очекује много рада, прије свега да добије повјерење грађана а онда да преузме бригу о народу, уреди државу достојну за живот. Имајући то у виду политички циљеви општинског одбора су да пружи максималан допринос у остваривању два посланичка мандата за изборну јединицу шест и да на локалним изборима ДНС оствари два посланичка мандата за Скупштину Брчко Дистрикта – рекла је Буркановићева.

 

Потпредсједници ДНС Душко Ивић и Радислав Јовичић, пожељели су новоизабраном руководству општинског одбора успијешан и динамичан рад, пружили подршку у даљем раду и овом приликом су упознали присутне са тренутном политичком ситуацијом у Републици Српској и у БиХ, али и активностима Демократског народног савеза.

 

Изборној скупштини присуствовали су и потпредсједник ДНС Дане Малешевић, генерални секретар Драгутин Родић, пословни директор Милош Стевановић, министар за људска права и избјеглице Милош Лучић, те представници из других општинских одбора.

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!