Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ИГРАЊЕ ЖИВОТИМА ГРАЂАНА ИВИЋ ПОЗВАО РУКОВОДСТВО ДОМА ЗДРАВЉА ПРИЈЕДОР ДА...

14 Април, 2021

Ко се то игра са животима грађана Приједора, да ли нестручно руководство Дома здравља или СНСД-ова власт у граду , упитао је данас потпредсједник ДНС Душко Ивић поводом информације да је у том граду пропало око 1.300 доза вакцина.

 

Ивић истиче да ова питање од јуче сви постављају, а посебно старији од 65 година који чекају ревакцинацију.

 

– Пропало им је 1.300 доза вакцина, покварио се фрижидер, као да је пропало 1.300 боца пива. Срамота, скандал или незнање. Чини ми се незнање. Док се цијели свијет бори за сваку дозу вакцине против Ковида-19, грађани Приједора гледају у небо и моле се да им неко поклони коју дозу јер и ово мало што су имали је уништено – каже Ивић.

 

Он додаје да се руководство Дома здравља Приједор понаша као “слонови у стакларској радњи” јер “баце 1.300 доза вакцина због, како кажу, прекида” хладног ланца”, и то је то.

 

– То се зове незнање, неодговорност, бахатост, играње са животима грађана. Да ли знате шта значи живот, да ли сте свјесни шта сте учинили? Није то фрижидер, није то боца пива, то су животи грађана и то оних који су некада градили овај град који су своју младост дали за њега. Да ли ваши мозгови могу да схвате да масовна вакцинација коју нисмо ни почели значи живот грађана града Приједора и Републике Српске? Да ли знате ако се наши грађани невакцинишу бићемо изоловани и изопштени из заједнице савремених европских земаља? Да ли знате да ће ово да буде блокада и за нашу привреду, наша предузећа која су извозно оријентисана?- упитао је Ивић.

 

Он каже да Приједор почиње плаћати цијену партијских кадрирања у јавним предузећима.

 

На руководећа мјеста се, како додаје Ивић, постављају полуобразовани кадрови који немају појма о начину функционисања, поготово здравственог сектора, а који су ту постављени по партијској подобности, а не по стручности.

 

– О том су грађани Приједора већ изразили своје незадовољство – истиче Ивић.

 

Он је позвао правосудне институције да отворе истраги о овом случају, те да се утврди да ли је неко намјерно прекинуо хладни ланац, да ли је то намјерно уништење вакцина, односно живота грађана.

 

– Најмање што могу да ураде у овом тренутку јесте да руководство Дома здравља поднесе неопозиву оставку. Позивам све грађане, а и медије да траже на увид дипломе од свих именованих на позиције директора у јавним предузећима у Приједору. Имајући у виду ко је све именован на позиције директора, бојим се да је ово само почетак и враћање Приједора 20 година уназад – поручио је Ивић.

Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
НЕШИЋ: РЕПУБЛИКА СРПСКА, КАО И СВЕТИ СТЕФАН, УПИСАНА У ВЈЕЧН...

Свим грађанима Републике Српске честитам 9....

8 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!