Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ТРАЖИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

30 Март, 2021

Чланови клуба посланика ДНС-а у НСРС захтјевају сазивање посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске о ребалансу Буџета.

 

"Све што владајућа већина мисли да је добро за Бањалуку и Бијељину, тражимо да се спровде у цијелој Републици Српској", истакао је Душко Ивић шеф клуба посланика ДНС у НСРС.

 

Ако мисле, каже Ивић, да ће ови градови боље функционисати зато што ће буџети градоначелника бити умањени за 90%, онда ћемо предложити да се ребалансом буџета Републике Српске и буџет предсједника Републике Српске умањи за 90% како би цијела Републике боље функционисала.

 

"Клуб ДНС ће покренути иницијативу у НСРС за ребалан буџета Републике Српске за 2021. годину, као помоћ грађанима у борби против ковида-19.

 

Највећи терет у борби против ковида-19 подносе здравствени радници. Зато ће Клуб ДНС, у ребалансу буџета тражитиобезбјеђење средстава за повећање плата и плаћање прековременог рада свим здравственим радницима", истакао је Ивић.

 

"У ребалансу буџета ћемо тражити обезбјеђење средстава свим привредним субјектима и радницима у угоститељству и туризму чије је пословање угрожено ковидом-19 и административним мјерама које је увео Републички штаб за ванредне ситуације", додаје Ивић.

 

ДНС ће тражити да се ребалансом обезбједе средства за плате и пословне губитке који су настали у вријеме административних ограничења и забрана рада.

 

"С обзиром на катасртрофалну демографску слику и угроженост опстанка породица и друштва, тражимо да се у ребаланску буџета обезбједе средства за 1000 км за свако новорођено дијете,а мајкама са троје и више дјеце редовна мјесечна примања", наглашава Ивић.

 

"У ребалансу буџета тражићемо и повећање средстава за борачке организације, а свим демобилисаним борцима једнократну помоћ од 200 КМ. За све студенте за вријеме ковид-19 бесплатно студирање и бесплатан студентски смјештај", истакао је он.

 

"Пошто је Република Српска бољи ентитет тражимо да се у борби против ковида-19 помогне свим грађанима исплатом од 100 км, као што је то урадила Република Србија", казао је Ивић.

 

Дубравац: Не стављајте со на рану!...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

26 Март, 2023
НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!