Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ТРАЖИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

30 Март, 2021

Чланови клуба посланика ДНС-а у НСРС захтјевају сазивање посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске о ребалансу Буџета.

 

"Све што владајућа већина мисли да је добро за Бањалуку и Бијељину, тражимо да се спровде у цијелој Републици Српској", истакао је Душко Ивић шеф клуба посланика ДНС у НСРС.

 

Ако мисле, каже Ивић, да ће ови градови боље функционисати зато што ће буџети градоначелника бити умањени за 90%, онда ћемо предложити да се ребалансом буџета Републике Српске и буџет предсједника Републике Српске умањи за 90% како би цијела Републике боље функционисала.

 

"Клуб ДНС ће покренути иницијативу у НСРС за ребалан буџета Републике Српске за 2021. годину, као помоћ грађанима у борби против ковида-19.

 

Највећи терет у борби против ковида-19 подносе здравствени радници. Зато ће Клуб ДНС, у ребалансу буџета тражитиобезбјеђење средстава за повећање плата и плаћање прековременог рада свим здравственим радницима", истакао је Ивић.

 

"У ребалансу буџета ћемо тражити обезбјеђење средстава свим привредним субјектима и радницима у угоститељству и туризму чије је пословање угрожено ковидом-19 и административним мјерама које је увео Републички штаб за ванредне ситуације", додаје Ивић.

 

ДНС ће тражити да се ребалансом обезбједе средства за плате и пословне губитке који су настали у вријеме административних ограничења и забрана рада.

 

"С обзиром на катасртрофалну демографску слику и угроженост опстанка породица и друштва, тражимо да се у ребаланску буџета обезбједе средства за 1000 км за свако новорођено дијете,а мајкама са троје и више дјеце редовна мјесечна примања", наглашава Ивић.

 

"У ребалансу буџета тражићемо и повећање средстава за борачке организације, а свим демобилисаним борцима једнократну помоћ од 200 КМ. За све студенте за вријеме ковид-19 бесплатно студирање и бесплатан студентски смјештај", истакао је он.

 

"Пошто је Република Српска бољи ентитет тражимо да се у борби против ковида-19 помогне свим грађанима исплатом од 100 км, као што је то урадила Република Србија", казао је Ивић.

 

НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!