Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕНАД НЕШИЋ ЗА N1: УВИЈЕК ПАРТНЕР НИКАД КРПА

24 Март, 2021

Ненад Нешић, предсједник ДНС-а, за N1 је казао да је жртва политичког прогона, те да у СНСД-у не могу још да схвате како постоје људи које не могу "притиснути". Нешић је рекао да је на располагању правосудним институцијама.

 

Ово је његов коментар на информацију да је Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске поднијела је Окружном јавном тужилаштву Бања Лука извјештај против њега, који је и бивши директор “Путева Републике Српске”, те Александра Шљивића, директора предузећа XXX из Пала. Извјештај га терети за незаконито поступање у привредном пословању, те фалсификовање исправе.

 

“Ради се о прогону мене и ДНС-а. Не могу у владајућој странци да схвате да не можемо бити дио већине, не могу да схвате да постоје људи које не можете притиснути. Они су научили да сви иду у власт, а ми смо донијели другачију одлуку. То је велики корак за промјене у РС. Сматрам да сам невин, да нисам ништа погријешио. Вјерујем у правосудне институције РС и надам се да ће поступати по закону”, поручио је Нешић.

 

Казао је да у опозицији у РС турбуленције не постоје. На његов рачун стижу бројне тешке оптужбе, да је убачен у опозицију како би је ослабио и вратио се под окриље СНСД-а?

 

“Не бих ја то назвао турбуленцијама, него појединачним ексцесима. Ја дајем пажњу ко и шта каже. Тако да сам по том питању спокојан. Многи себи дају за право много више него што им припада. Исто тако сматрају да ће виком постићи да њихови аргументи имају већу тежину. Ја сам био са Бореновићем и Шаровићем у Вишеграду, имамо добар и коректан однос. Постоји комуникација, цијеним их. Снага ДНС-а смета некоме, ДНС ће бити искрен партнер, који држи до ријеши. Увијек партнер никад крпа”, рекао је за N1.

 

Често се спомиње и то да ће се кандидирати на позицију предсједника Републике Српске на наредним изборима. Ако би га ДНС кандидовао – спреман је да уђе у ту утрку, поручио је.

 

“ДНС и Ненад Нешић имају јасну политику, а то је политика промјена. Нисам кандидат, а ако би ме кандидовали спреман сам да уђем у ту трку. Ако бих ушао у њу, изашао бих као побједник. Те теме ће се отворити на неком од наредних састанака, јер ниједна тема нама није табу. Промјене у РС нису биле ни на видику док ДНС није изашао из владајуће коалиције”, рекао је Нешић.

 

Што се тиче оптужби које му поједини стављају на терет, а тичу се криминала, дуговања за порезе и слично – поручио је:

 

“Имам документе чиме сам се бавио. Зашто нису покренуте истраге против мене? Нема дјела. Да има нешто, нешто би се десило. Очигледно је да нема, ово што се дешава је притисак на мене и ДНС. Све папире што сам радио посједујем. Одговоран сам функционер. Никада нисам био власник ниједног предузећа и то се може провјерити. Немам никакав дуг и доказат ћу то”, рекао је Нешић за N1.

 

Емисију у цијелости можете погледати у рубрици Press clipping!

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!