Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДЕМАНТУЈТЕ НАС” ГЛАВАШ ПОРУЧИО ЗЕЉКОВИЋУ ДА ЗАТРАЖИ ОД ДОБАВЉАЧА СПЕЦИФИКАЦИЈУ...

14 Фебруар, 2021

Посланик ДНС у парламенту Српске Александар Главаш поручује да нису изјаве ДНС о превисоким набавним цијенама вакцине „Спутњик В“ неозбиљне, него је правдање директора Института за јавно здравство Бранислава Зељковића "увреда интелигенције".

 

Господин Зељковић од транспорта вакцина направи скупу свемирску мисију, заборављајући да је свијет мали и да тај мали свијет руске вакцине обично транспортује ДХЛ који посједује све услове за транспорт и има сасвим пристојне цијене. Што се тиче тог хладног режима, од којег господин Зељковић прави фаму, правдајући дупло веће цијене, позивамо га да посјети званичан сајт вакцине „Спутњик В“ како би се макар увјерљивије правдао, поручује Главаш.

 

Он истиче да на сајту Спутњика јасно пише да се вакцина може чувати 2 мјесеца на температурама 2 до 8 степени, а шест мјесеци на температури око – 20 степени.

 

Дакле, како каже Главаш, нису потребни никакви посебни расхладни уређаји, него обични постојећи фрижидери какве и господин Зељковић има код куће. Главаш истиче да ће 100.000 вакцина бити употребљено за мање од мјесец дана.

 

– Ипак, ево Зељковићу прилике да нас демантује и затражи од добављача спецификацију трошкова, по свим ставкама, укључујући и транспорт, те јавно објави документацију. Обавеза директора Института за јавно здравство је да води рачуна о здрављу свих грађана, посебно у условима пандемије. Чуди нас да господин Зељковић није сугерисао свом партијском шефу Ненаду Стевандићу да у ПС БиХ иницира измјене Закона о лијековима које би Институтима омогућиле да директно од произвођача набављају вакцине –  каже Главаш.

 

Посланик ДНС сматра да би Зељковић требало да поднесе оставку јер није био способан да обезбиједи вакцине које живот значе на вријеме, нити имамо довољне количине да се заштити значајнији број становништва, макар све ризику изложене групе.

 

– Ово је борба за живот. Ако је Србија била у стању да већ вакцинише 700.000 људи, срамота је да наши одговорни до сада нису обезбиједили вакцине за макар 350.000 људи. Очигледно им је од људских живота важнији проценат – закључује Главаш.

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!