Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

“НАЈВЕЋИ ПОЛИТИЧКИ РАЗЈЕДИНИТЕЉ”: ИВИЋ ПОРУЧУЈЕ ДА СЕ ИЗА ПОЗИВА СНСД НА...

8 Фебруар, 2021

Потпредсједник ДНС Душко Ивић поручио је данас да је жал за политичким јединством у Републици Српској бацање прашине у очи грађанима Републике Српске, да би се сакрила политичка корупција која уништава Српску и води је у демографску катастрофу, изолацију од европских народа и нестанак.

 

СНСД као највећа политичка партија носи и највећу одговорност у вршењу власти као и политичким односима међу политичким актерима у Републици Српској. Умјесто да као највећа политичка партија буде ујединитељ, СНСД је највећи политички разјединитељ, генератор политичке корупције у Републици Српској. Политика која је тренутно на сцени у Српској је политика по мјери и жељи појединца и једне политичке партије, а не по мјери грађана – каже Ивић.

 

Он додаје да политика у којој су природни ресурси који треба да служе за развој Републике Српске и добробит грађана, у функцији богаћења појединаца.

 

Ивић тврди да је кулминација политичке корупције у Републици Српској почела 2018. године након завршетка избора, када је СНСД почео политички обрачун са Демократским народним савезом, као дугогодишњим коалиционим партнером.

 

– Почело је од мангупа и папака, а завршило одласком ДНС у опозицију. СНСД је чинио све да политичка подјела буде што дубља. Те 2018. године је пропуштена посљедња шанса за политичким јединством у Републици Српској, рјешавање политичке корупције и прикључење модерним европским народима- истиче Ивић.

 

Он додаје да су локални избори 2020. године само потврда дубоких политичких подјела у Српској, наставак старих метода рушења и најминималнијих покушаја политичког јединства.

 

– Медијска сатанизација, и то, на жалост, путем јавног РТВ сервиса и друштвених мрежа је настављена у још радикалнијем облику, сада не само према партијама већ и према појединцима. ДНС као одговорна политичка партија која води одговорну, умјерену и препознатљиву политику, се дистанцира од ове разјединитељске рушилачке политике. Ми не желимо губити беспотребну енергију на свађе и борбу међу политичким партијама, већ ћемо сву своју снагу уложити на уједињење грађана и свих политичких субјеката који желе демографски бољу, праведнију, економски јачу, европску Републику Српску – поручио је Ивић.

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!