Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

САСТАНАК ДНС, СДС И ПДП: ОДЛУЧНИ ДА ДОНЕСУ ПРОМЈЕНЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

29 Јануар, 2021

ДНС, СДС и ПДП су закључили да ће координисати активности и уложити све своје капацитете у поновљене изборе у Добоју, у циљу да ти избори, за разлику од претходних, буду законити, поштени и изразе вољу грађана Добоја.

 

"Заједнички став је да ће ДНС, СДС И ПДП на поновљеним изборима на бирачким мјестима Сребреници дати пуну подршку српском кандидату за начелника Младену Грујичићу", речено је након састанка.

 

"Одлучни смо да донесемо промјене у Републици Српској које ће се заснивати на потпуној промјени начина вршења власти, омогућити пуну транспарентност рада институција, те прекинути коруптивне праксе и стабилизовати економске прилике и буџет Републике Српске", општи је закључак састанка опозиционих странака, Демократског народног савеза, Српске демократске странке и Партије демократског прогрес одржаног данас у Бијељини.

 

Три странке су истакле да се хитно мора зауставити неконтролисано задуживање и да се све афере о којима се говорило у јавности, а којима је оштећен буџет, те које су нанијеле штету угледу и достојанству Републике Српске морају испитати и процесуирати.

 

"Партије су сагласне да је потребно што прије зауставити штетно дјеловање СНСД-а и позивају све друге савјесне и одговорне политичке партије, покрете, невладине организације и појединце да се прикључе и помогну у ослобађању Републике Српске од режима и његовог бруталног пљачкања Српске", речено је након састанка.

 

ДНС, СДС и ПДП такође су сагласни да је потребно учинити максималан напор да се, због интереса Републике Српске и будућих изазова који нас очекују, што прије омогући нова већина у Народној скупштини Републике Српске, као и нова власт на нивоу БиХ, како би се деградирање институција зауставило, те дао снажан и мудар одговор на сваки покушај политичког удара на Републику Српску.

 

"Нова власт у Републици Српској мора хитно донијети кључне законе који ће обезбиједити повратак повјерења грађана у институције, попут закона о поријеклу имовине, сукобу интереса, сузбијању непотизма,  незастаријевању кривичних дјела почињених злоупотребом јавних ресурса и буџетских средстава и других законских рјешења", кажу лидери партија.

Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
НЕШИЋ: РЕПУБЛИКА СРПСКА, КАО И СВЕТИ СТЕФАН, УПИСАНА У ВЈЕЧН...

Свим грађанима Републике Српске честитам 9....

8 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!