Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

КЛУБ ОДБОРНИКА ДНС-а ЧЕЛИНАЦ ПРЕДЛОЖИО 14 АМАНДМАНА НА БУЏЕТ ЗА 2021. СВИ...

29 Јануар, 2021

Клуб одборника Демократског народног савеза Челинац на данашњој сједници Скупштине општине Челинац предложио је чак 14 измјена буџета, јер како кажу овакав буџет је намјењен само онима којима је Општина послодавац, а никако становницима општине.

 

Они наводе да је буџет писан са минималним консултацијама са грађанима и да је приједлог буџета намјерно писан конфузно и без мјерљивих параметара – немогуће је поредити проценат плана прошле и проценат плана ове године, без процента реализације буџета.

 

Клуб одборника Демократског народног савеза изнио је тужно опште стање у којем је јавна расправа проведена без позива грађанима и тако да је на скуповима учествовало од нула до највише 11 грађана датог мјеста. У већини мјесних заједница на јавним расправама нису учестовали ни представници Савјета мјесне заједнице.

 

Радомир Тривић шеф Клуба одборника Демократског народног савеза каже да се од 7 милиона КМ колико је планирани буџет, само 5.000 КМ планира за градњу амбуланте у Јошавци и 6.000 КМ за културу.

 

“Прије подношења амандмана заговарали смо буџет којем је у циљу јача подршка привреди, развој предузетништва, развој села која нам умиру, подршка породицама са више дјеце која се школују, младим брачним паровима, али су сви амандмани одбијени. Нисмо тражили ништа немогуће, већ су то повећања појединих ставки за двије до три хиљаде марака, али слуха предлагача нема” – каже Тривић.

 

Из Клуба одборника ДНС Челинац истичу да је тужно да се за вишечлане породице ове године предвидјело издвајање од само 7.000 КМ, а за подршку младим брачним паровима свега 5.000 КМ, док се за плате запослених у Општини планира издвајање од скоро два милиона КМ.

Нешић: Бошњачки политичари заустављају БиХ на европском путу...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

6 Децембар, 2023
Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!