Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НОВОГОДИШЊИ ИНТЕРВЈУ НЕНАД НЕШИЋ: ДНС ЋЕ БИТИ ПРЕДВОДНИК ПРОМЈЕНА КОЈЕ ЋЕ СЕ...

31 Децембар, 2020

– ДНС је 2020. кренуо путем промјена и на том путу ће бити предводник сљедеће године. Потребна је другачија политика, политика која даје шансу младима, која на прво мјесто ставља привреду и развој, образовање и иновације и која је спремна да се прилагоди новим условима и околностима које ће донијети 2021. година – каже у новогодишњем интервјуу за “Skener.info” Ненад Нешић, предсједник Демократског народног савеза.

 

SKENER.INFO: Шта је, по Вашем мишљењу, најзначајнији политички догађај у 2020.години?

НЕШИЋ: Догађај који није политички али је утицао на глобалне политичке токове, кретања и одлуке је свакако пандемија вируса корона. Онај ко у овом времену није схватио да је најважније бринути о економији, радним мјестима, здрављу и животима људи тај је промашио професију.

Ако гледамо Републику Српску 2020.годину је обиљежио наш раскид коалиције са СНСД-ом. Одлучили смо да кажемо НЕ стагнацији и ДА будућности Српске и то је донијело велике промјене на локалним изборима у БиХ.

 

SKENER.INFO: ДНС ће 2020. годину завршити са 5 посланика у НСРС, а 2021?

НЕШИЋ: ДНС је по броју гласова на локалним изборима трећа политичка снага у Републици Српској и то показује да су људи наше одлуке препознали као исправне. Они који су остали посланици ДНС-а чврсто стоје иза тих одлука. Зато мислим да је од броја посланика важније питање какве нас одлуке и промјене очекују у 2021. години.

 

SKENER.INFO: Гдје Ненад Нешић види себе и ДНС у 2021.години?

НЕШИЋ: Ненад Нешић ће у 2021. години, као и до сад, бити син, отац и муж, и предсједник странке која ради за људе и живот Српске.

ДНС је 2020. кренуо путем промјена и на том путу ће бити предводник следеће године. Потребна је другачија политика, политика која даје шансу младима, која на прво мјесто ставља привреду и развој, образовање и иновације и која је спремна да се прилагоди новим условима и околностима које ће донијети 2021. година.

 

SKENER.INFO: Да са ових,нивогодишњих, пређемо на актуелне теме: да ли ће први квартал 2021.године донијети промјене на политичкој сцени у Српској и у БиХ? Када, какве и зашто?

НЕШИЋ: Промјене су неминовне. То сви виде и оне се већ дешавају. Чека нас тежак период борбе са економским посљедицама вируса корона. Многе привредне гране су угрожене, као и бројна радна мјеста. Да бисмо се носили с тим биће потребна одговорнија политика и стручнији људи.

 

SKENER.INFO: Када би се могле обистинити ваше најаве да ће неки од посланика из владајуце коалиције прећи у редове опозиције?

НЕШИЋ: Као што сам и рекао, многи од њих виде куда плови овај брод. Питање је дана када ће то и јавно рећи. Сигуран сам да је пред нама занимљив период и да многе ствари више неће бити исте.

 

SKENER.INFO: Колико су реалне приче да би све странке у Добоју, изузев СНСД, ДЕМОС и Уједињене Српске, уколико ЦИК одлучи да се понове избори у овом граду, стале иза једног кандидата за градоначелника и да ли би то значило његову побједу?

НЕШИЋ: Када је у питању Добој најбитније је да се стане у крај изборном разбојништву и да се напокон врати демократија и снага народа у овом граду. Зато сам већ неколико пута позвао ЦИК да донесе исправну одлуку и да се избори понове. Свакако да би у том случају дошло до одређеног договора опозиционих партија у циљу чувања изборне воље грађана и јачања позиција, а вјероватно и до заједничког кандидата за градоначелника.

 

SKENER.INFO: Да ли би се евентуалне промјене на политичкој сцени у РС и БиХ одразиле и на промјене скупстинских већина у јединицама локалне самоуправе? У том случају, процентуално, у колико општина/градова би на власти били ДНС, СДС, ПДП и странке које би им се придружиле?

НЕШИЋ: У многим општинама већ је дошло до промјена, а у многима је скупштинске већина коју предводи СНСД тијесна. Прва половина наредне године донијеће одговоре на многа питања и на републичком и на општинском нивоу.

 

SKENER.INFO: Која је порука Ненада Нешића СНСД-у?

НЕШИЋ: Немам намјеру да било коме шаљем поруке путем медија. Из свега што радим јасно је којим путем идем и да на том путу немам страха јер вјерујем да радим исправно. Могу само да све на политичкој сцени позовем на коректност и фер плеј, а народ је тај који одлучује на крају.

 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!