Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЂОРЂЕ ПОПОВИЋ: АУТОПУТЕМ ДО РАЧЕ ПОЧЕТКОМ 2024.

10 Новембар, 2020

Република Српска је чврсто опредијељена да аутопутем што прије повеже Бања Луку и Београд, а самим тим Београд и Сарајево, што ће додатно ојачати сарадњу са Србијом, поручио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић наводећи да се завршетак дионице аутопута од Бијељине до Раче, у  дужини од 17 километара, очекује до 2024. године.

 

Изградња аутопута од Бијељине до Раче и од Вукосавља до Брчког један је од, како је подвукао, најважнијих инфаструктурних пројеката и интереса РС, али и ФБиХ и Брчко дистрикта.

 

Завршетак дионице од Бијељине до Раче очекује се до почетка 2024. Паралелно, биће изграђен и мост на Рачи и гранични прелази. Тиме ће бити учињен значајан искорак у повезивању, а мрежа аутопутева кроз Српску ће и те како добити на значају - рекао је Поповић.

 

Подсјетио је да је аутопут дужине 70 километара подијељен у три дионице. Вукосавље - Брчко, Брчко - Бијељина и Бијељина - Рача. Након јавног позива за финансирање, пројектовање и изградњу дионице аутопута од Вукосавља до Раче пристигло је 11 пријава, а у току је преглед пристиглих понуда, послије чега ће компаније које испуњавају услове ући у другу фазу процедуре.

 

- Надам се да ће у догледно вријеме Српска имати изабране извођаче за ове три дионице - рекао је Поповић.

 

Говорећи о изградњи дионице Викосавље - Брчко, оцијенио је да ће тиме и Брчко постати саобраћајно чвориште, које ће уз остале могућности, попут пловног пута ријеке Саве, луке Брчко и близине Европске уније, омогућити даљи развој.

 

- Власти дистрикта почеле су разговоре о томе како дефинисати трасу кроз ту територију. Не очекујемо проблеме у смислу обезбјеђивања земљишта - истакао је Поповић.

 

Када је ријеч о коридору 5Ц, ресорни министар је подсјетио да је лани почела реализација прве фазе изградње кроз Српску - дионица од Јоховца до Руданке у дужини шест километара. Цијели пројекат требало би да буде завршен до 2025. године.

 

 

 

 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!