Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ- НЕРАЗУМИЈЕВАЊЕ КОАЛИЦИОНИХ ПАРТНЕРА ПРИМЈЕР ОДНОСА ОО ДНС...

10 Јул, 2018

Демократски народни савез и Савез независних социјалдемократа су годинама коалициони партнери.

Предсједници ове двије странке Марко Павић и Милорад Додик  су градили глобални облик сарадње заснован на најважнијим стратешким питањима од виталног значаја за опстанак Републике Српске и српског народа на овим просторима. Јасно је да по многим питањима унутрашње политике нису били истомишљеници, али уважавајући аутономност сваке странке унутар коалиције, на основу компромиса и консенсуса долазили се до заједничких ставова. Захваљујући таквој политици, коалиција траје двадесет година.
На жалост тај висок степен разумијевања и осјећај  потребе заједничког дјеловања на нивоу Републике Српске и Босне и Херцеговине није присутан у многим локалним заједницама.

Најбољи примјер за ту лошу сарадњу и неразумјевање јесте однос ОО ДНС-а и СНСД-а Гацко.

У тренутку када коалициони односи треба да буду на највишем могућем нивоу, руководећи се потребом обједињавања чланства и грађана око подршке кандидатима за Предсједника Републике Српске и члана Предсједништва Босне и Херцеговине, и када треба показати висок степен сарадње и разумијевања, имамо појединце којима није стало до добрих односа и који пријете да доведу у питање годинама стваране односе. Сигурни смо да то раде са умишљајем и намјером да доведу у питање и изгледан добар резултат Коалиције.

По том питању предњачи народни посланик из Гацка Срђан Миловић, човјек који је себе позиционирао као господара живота многих грађана Гацка, одлучујући ко има право да се запосли у РИТЕ Гацко, а ко не. Дуго траје та агонија да бисмо помислили да се процеси одвијају спонтано и без намјере. Сада је потпуно јасно да је основни циљ елиминисати ОО ДНС Гацко из сваког политичког утицаја и одлучивања и представити се врху СНСД-а као екслузивни заштитник политике СНСД-а и креатора изборне побиједе, иако се добро зна да кандидат опозиције за Предсједника Републике Српске управо долази из Гацка. Да ли је потреба минимизирања ДНС случајна, вријеме ће показати. За нас у ДНС-у нема дилеме. Уништавајући ДНС уништава и себе и СНСД-а.

Демократски народни савез свјестан тренутка, знаће да заштити своје интересе на најбољи могући начин, а појединци из СНСД нека се запитају куда води њихова политика и какве ће крајње посљедице имати.

ДНС не може и неће сносити посљедице ма какве оне биле.
Покушај неизвршавања договорених обавеза и пребацивања одговорности на некога другог, и тражења алибија гдје га нема је лицемјерно. Таква политика не може проћи ни у јавности, ни у правосудним органима. Зар није довољан податак да је именовани извршни дректор за финансије у РИТЕ Гацко онемогућен у обављању својих редовних активности, кроз онемогућавање логистичке подршке и елементарних претпоставки за рад на тако одговорном мјесту (канцеларија, телефон, рачунар и увезивање у заједнички систем) а да не говоримо о праву на потпис који у свакој нормалној организацији човјек на том положају има.

Толико о повјерењу и усаглашеном политичком дјеловању.

МЕДИЈА ТИМ ДНС-а

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019

Питајте ДНС

Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

Приступница

Поља се * су обавезна!