Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДО ЈУЧЕ ПОШТЕНИ, А ДАНАС НАЈГОРИ

19 Октобар, 2020

До јуче смо били добри и поштени , а данас најгори – поручио је ово лидер ДНС Ненад Нешић реагујући на оптужбе из СНСД о вишемилионским аферама и корупцији за које га прозивају након изласка из владајуће коалиције.

 

Нешић истиче да је ДНС од свог настанка лојалан искључиво интересима људи у Републици Српској.

 

Да би Републику Српску промјенили у богато и демократско друштво, како додаје он, мора се промјенити однос према њој, однос према развојним потенцијалима, а прије свега однос према сваком човјеку.

 

– Не може се Република Српска градити на унутрашњем непријатељству и сукобљавању са свима. Угледајмо се на Србију. Предсједник Александар Вучић улаже огромну енергију да изгради нова пријатељства и обнови стара. Да привуче што више страних инвеститора и запосли што више људи- наводи Нешић.

 

Он додаје да је и њему, као и сваком члану ДНС пуно срце када представници Републике Српске присуствују отварању нових путева и фабрика у Србији.

 

– Али ће нам срце бити још пуније када предсједник Србије буде присуствовао таквим догађајима широм Републике Српске. На жалост, годинама нисмо имали прилику на шта позвати руководство Србије, сем на отварање објеката које је Србија несебично помогла- каже Нешић.

 

Он истиче да је ДНС донио одлуку да то промјени. Ни против кога, како наводи Нешић, него за добро људи и живота потребна је промјена, другачији приступ у политици, више разумијевања између опозиције и власти, нормална размјена мишљења и политичка утакмица у којој се слажу или разликују јер воле Републику Српску.

 

Нешић каже да ће ДНС успјети у томе зато што на политичкој сцени имају снагу да одбију све притиске да тргују интересима људи ове земље за неколико политичких функција.

 

– Покушаји да се ДНС још једном подијели неће проћи као што нису прошли ни покушаји да се уплаши. До јуче смо били добри и поштени, а данас најгори. До јуче патриоте, а сутра ћете нас називати издајницима. Ова стара мантра пођеле на ове и оне више не пролази- поручио је Нешић.

 

Он истиче да је једина права пођела у политичком животу пођела на оне којима је на првом мјесту интерес Републике Српске и њених грађана и оне којима је на првом мјесту лични интерес.

 

– Свако ко спада у прву групу не прави разлике, етикете и пођеле међу грађанима, поштује туђе одлуке и изборе и не плаши се другачијих мишљења, подршку стиче добрим потезима, а не притисцима, куповином и сплеткама. Таква политичка култура треба да постане стандард, а не изузетак и ми чинимо важне кораке у том правцу- каже Нешић.

Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
Патолошка мржња Дениса Бећировића према свему што је српско....

Ако нешто изгриза темеље БиХ, подрива темеље...

1 Август, 2023
НЕШИЋ: СРПСКЕ НЕ БИ БИЛО ДА ЈЕ МИШЉЕЊЕ ЗАПАДНИХ СИЛА БИЛО ВО...

Воља народа се не може санкционисати, а рад...

1 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!