Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БИЈЕЉИНА-ПОПОВИЋ: ПРЕНОС ВЛАСНИШТВА НАД НЕКРЕТНИНАМА ЗА ИЗГРАДЊУ НОВЕ...

12 Октобар, 2020

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписали су уговор о преносу права власништва са Владе Републике Српске на град Бијељина над некретнинама потребним за изградњу нове саобраћајнице од обилазнице око града до нове аутобуске станице.

 

Поповић је након сусрета са Мићићем изразио задовољство што присуствује преносу права својина над око 6,3 хектара површине која ће бити искориштена за завршетак овог пројекта, који се тренутно налази на ревизији.

 

Он је истакао да би желио да Влада Српске у будућности има што чешће прилику да на локалну заједницу преноси права својине ради изградње инфраструктурних објеката као што је ова собраћајница.

 

"Свједоци смо да ће ова саобраћајница, осим основног задатка, имати улогу да растерети путнички и теретни саобраћај у градском језгру, а имаће и еколошку димензију популаризовања саобраћаја који неће загађивати средину, пјешачке стазе, тротоаре, 1.000 стабала", изјавио је Поповић новинарима.

 

Он је нагласио да је ово импозантан примјер како се квалитетно урбанистички планира и како се Бијељини даје нова димензија европског града, који ће имати савремене саобраћајнице и инфраструктуру, што је предуслов за сваки даљи развој Бијељине као градске средине.

 

Поповић је додао да је жеља свих да се ова саобраћајница што прије заврши када ће се виђети о колико озбиљноом пројекту је ријеч.

 

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске је у претходном периоду изашла у сусрет и другим захтјевима града Бијељина "што само потврђује да Влада има велико разумијевање за развој локалних заједница, а с друге стране говори да се у Бијељини квалитетно газдује и да се размишља на савременим принципима".

 

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио је Влади Републике Српске и министру Поповићу због чињенице да је потписан уговор о преносу дијела пруге који се односи на 6,3 хектара од нове аутобуске станице до заобилазнице.

 

"Видјели да би била добра идеја да старом старом пругом која неће бити кориштена, бар у том дијелу до заобилазнице, направимо нову улицу и нови кружни ток, да растеретимо саобраћај и што се тиче уласка аутобуса у град, те смо поднијели захтјев Влади Српске који је она одобрила", рекао је Мићић.

 

Он је додао да данашњим потписом преноса власништва Бијељина има право над 6,3 хектара, што ће се употријебити за изградњу потпуно нове улице која ће имати око 1.000 стабала, као и "још низ новина које ће ићи уз улицу".

 
 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!