Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

КОЗАРСКА ДУБИЦА-АЋИЋ: ПОТПИСАН УГОВОР О СУФИНАНСИРАЊУ ИНФРАСТРУКТУРНОГ ПРОЈЕКТА

5 Октобар, 2020

Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић и начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић потписали су данас уговор о суфинансирању пројекта реконструкције Ђурђевданске улице у избјегличком насељу Петар Пеција, а вриједност уговорених радова је 55.000 КМ.

 

Аћић је рекао новинарима да је, у оквиру средстава програма Републичког секретаријата за ову годину, Козарска Дубица уврштена за рјешавање питања интерно расељених лица и повратника.

 

"Министарство за избјегла и расељена лица није било толико наклоњено улагањима у насеља у Козарској Дубици у којима су Срби, интерно расељена лица, нашли своје мјесто живљења", рекао је Аћић.

 

Он каже да ово није једини пројекат који се реализује у овој општини.

 

"Успјешно смо завршили изградњу неколико индивидуалних стамбених објеката, а завршавамо и објекат колективног становања у оквиру пројекта ЦЕБ 2, који је намијењен затварању колективних центара и смањивању броја корисника алтернативног смјештаја", рекао је Аћић.

 

Он је нагласио да је посебан бенефит зграде која се гради у Козарској Дубици то што ће породице које уселе у станове имати и основни намјештај и покућство, што је предвиђено пројектом ЦЕБ 2.

 

Аћић очекује да ће општина Козарска Дубица да се пријави на јавни позив који ће ове седмице да распише Министарство за људска права и избјеглице у Савјету министара са пројектима за интерно расељена лица, о чему је данас разговарао са Рељићем, послаником у Народној скупштини Српске Дарком Бањцем и њиховим сарадницима.

 

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац изјавио је новинарима да су становници насеља Петар Пеција упутили петицију да им улица буде асфалтирана, а да је то сада и омогућено.

 

"Надамо се да ћемо и сљедеће године добити два пројекта те врсте, а суштина је да заједничким радом можемо доста тога да урадимо за Козарску Дубицу, испуњавајући захтјеве и потребе наших грађана", рекао је Бањац.

 

Рељић је рекао да становници градског насеља Петар Пација већ годинама чекају на реконструкцију те улице, а да се у сарадњи са Републичким секретаријатом за избјегла и расељена лица у Козарској Дубици успјешно приводи крају и изградња објекта за колективно становање у Улици 18. септембра.

 

Нешић:БиХ је постконфликтно друштво које се најбрже опоравил...

''БиХ ће се вртити у зачараном кругу све док не...

30 Септембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје дубоко жаљење...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је своје...

25 Септембар, 2023
Нешић: Монтирана оптужница без икаквог правног утемељења...

''Одлука Суда БиХ да врати на дораду оптужницу...

21 Август, 2023
НЕШИЋ ОСУДИО ПОТЕЗ ХРВАТСКЕ

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најоштрије је...

17 Август, 2023
Нешић о саопштењу бошњачких генерала: Диносаурусима је мјест...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

10 Август, 2023
Нешић: Српска најснажнији бедем од мржње и намјера лоших људ...

''Какву је ''часну'' борбу водио Атиф Дудаковић...

7 Август, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!