Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ОТВОРЕН НОВИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОН ФИРМЕ "EDNA METALVORKING"

1 Октобар, 2020

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић присуствовао је отварању новог погона фирме "Edna metalvorking", која се бави прерадом и машинском обрадом метала у индустријској зони "Целпак" у Приједору.
 

Он је рекао да се нигдје као у Приједору не види шта може учинити вјера и улагање у људе и живот и нико као Драгутин Родић није уткао себе у развој Приједора у претходних 16 година.

 

Нешић каже да је индустријски развој једног града посебно видио током отварање новог погона ове фирми посјетом фирме "Raundlajner" и "Колектор".

 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је ово једна од приједорских успјешних прича.
 

"Град им је био на услузи као домаћим инвеститорима у свим елементима подстицаја, инфраструктуре, односно канализације, водовода, струје. Овдје ће се радити по високим стандардима и уз квалитетне услове за раднике", истакао је Ђаковић.
 

Ђаковић је најавио да ће до краја године, у овој индустријској зони, постројење словеначког концерна "Колектор" бити званично пуштено у рад, односно прва од четири планиране идентичне хале, да је њемачка фирма "Raundlajner" већ увела и другу смјену и повећала број радника са 14 на 21, те да ће се покренути и предузећа "CNC pauer", "Raki" и "Kalcedonija".
 

"Ви знате да је прошле године ово била ледина. Ми смо процијенили да ћемо до краја ове године попунити већину простора. У Приједору тренутно дјелује 16 страних инвестиртора и три домаћа, а у фази рјешавања земљишта је још шест предузећа", нагласио је Ђаковић и додао да је процјена да ће код свих ових инвеститора радити око 1.000 радника.

 

Технички директор ове фирме Миленко Кондић навео је да су главни производ пумпне подстанице за централна гријања, као и израда челичних носивих конструкција за роботско лакирање и фарбање у аутомобилској индустрији, као и да се већина производа извози у европске земље, а само један мали дио ради за домаће тржиште.

Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
НЕШИЋ: РЕПУБЛИКА СРПСКА, КАО И СВЕТИ СТЕФАН, УПИСАНА У ВЈЕЧН...

Свим грађанима Републике Српске честитам 9....

8 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!