Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

САРАЈЕВО-ЧУБРИЛОВИЋ ПРЕДАО КАНДИДАТСКЕ ЛИСТЕ ЦИК-у

6 Јул, 2018

Демократски народни савез /ДНС/ има добру шансу да на предстојећим изборима у октобру оствари најбоље резултате од оснивања странке, изјавио је данас (06.07.2018.) замјеник предсједника ДНС-а  Недељко Чубриловић, након што је у Сарајеву у Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ предао кандидатске листе ДНС-а за опште изборе.

 

"ДНС је на вријеме почео предизборне припреме и комплетирао листе за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ. За појединачне функције потписали смо споразум да подржавамо предсједника СНСД-а Милорада Додика за члана Предсједништва БиХ и потпредсједника СНСД-а Жељку Цвијанвић на изборима за предсједника Републике Српске", рекао је Чубриловић новинарима. 

 

 

Он је нагласио да је ДНС концентрисан на освајање што већег броја мандата, те да резултати истраживања на терену говоре у прилог чињеници да ова странка три мјесеца пред изборе ужива велико повјерење код грађана. 

 

 

"То повјерење не би смо смјели изгубити у сљедећих два три мјесеца неким несмотреним потезима. Надам се да ћемо реализовати очекивања а то је да имамо најмање 12 мандата на нивоу Републике Српске и два мандата на нивоу БиХ", рекао је Чубриловић, који је страначке листе за опште изборе предао предсједници ЦИК-а БиХ Ирени Хаџиабдић. 

 

 

Замјеник предсједника ДНС-а истакао је да сходно потписаном споразуму са коалиционим партнерима, ова партија подржава кандидате СНСД-а што истовремено подразумијева да бира прву од наредних функција које ће бити понуђене и на располагању коалицији. 

 

 

Чубриловић је појаснио да приоритет ДНС нису искључиво освајање функција него функционална и компактна цјелина која ће бити способна да током мандатног периода реализује постављене циљеве. 

 

 

"Важнија нам је синхронизација у тиму него персонално гђе ће ко бити на којој позицији", рекао је он. 

 

 

Коментаришући јучерашњи закључак Парламентарене скупштине БиХ којим се у мониторинг изборног процеса укључује и Агенција за истраге и заштиту БиХ - Сипа, Обавјештајно-безбједносна агенција и Тужилаштво БиХ Чубриловић је рекао да то говори о незрелости у БиХ. 

 

 

"Демократске процесе треба спроводити на демократски начин без увођења метода присиле. Сматрам да нема протребе за таквом врстом контроле, али нама као политичкој опцији ништа од контрола не смета", истиче Чубриловић. 

 

 

Он је додао да би у ДНС-у били најсретнији да када би се у изборном процесу користиле методе као у свијету попут електронског бројања што би омогућило да резултати буду објављени за пола часа. 

 

 

"Нама у ДНС-у највише би одговарало да резултате знамо одмах пола часа након избора, а не да их саопштавају након доласка `неких врећа` и других ствари које се дешавају у БиХ", рекао је Чубриловић. 

 

 

Замјеник предсједника ДНС-а је напоменуо да се измјене у изборним правилима утврђују раније, а не у изборној години указујући да Парламентарна скупштина БиХ већ неко вријеме има већину од случаја до случаја.
 

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!