Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

САРАЈЕВО-ЧУБРИЛОВИЋ ПРЕДАО КАНДИДАТСКЕ ЛИСТЕ ЦИК-у

6 Јул, 2018

Демократски народни савез /ДНС/ има добру шансу да на предстојећим изборима у октобру оствари најбоље резултате од оснивања странке, изјавио је данас (06.07.2018.) замјеник предсједника ДНС-а  Недељко Чубриловић, након што је у Сарајеву у Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ предао кандидатске листе ДНС-а за опште изборе.

 

"ДНС је на вријеме почео предизборне припреме и комплетирао листе за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ. За појединачне функције потписали смо споразум да подржавамо предсједника СНСД-а Милорада Додика за члана Предсједништва БиХ и потпредсједника СНСД-а Жељку Цвијанвић на изборима за предсједника Републике Српске", рекао је Чубриловић новинарима. 

 

 

Он је нагласио да је ДНС концентрисан на освајање што већег броја мандата, те да резултати истраживања на терену говоре у прилог чињеници да ова странка три мјесеца пред изборе ужива велико повјерење код грађана. 

 

 

"То повјерење не би смо смјели изгубити у сљедећих два три мјесеца неким несмотреним потезима. Надам се да ћемо реализовати очекивања а то је да имамо најмање 12 мандата на нивоу Републике Српске и два мандата на нивоу БиХ", рекао је Чубриловић, који је страначке листе за опште изборе предао предсједници ЦИК-а БиХ Ирени Хаџиабдић. 

 

 

Замјеник предсједника ДНС-а истакао је да сходно потписаном споразуму са коалиционим партнерима, ова партија подржава кандидате СНСД-а што истовремено подразумијева да бира прву од наредних функција које ће бити понуђене и на располагању коалицији. 

 

 

Чубриловић је појаснио да приоритет ДНС нису искључиво освајање функција него функционална и компактна цјелина која ће бити способна да током мандатног периода реализује постављене циљеве. 

 

 

"Важнија нам је синхронизација у тиму него персонално гђе ће ко бити на којој позицији", рекао је он. 

 

 

Коментаришући јучерашњи закључак Парламентарене скупштине БиХ којим се у мониторинг изборног процеса укључује и Агенција за истраге и заштиту БиХ - Сипа, Обавјештајно-безбједносна агенција и Тужилаштво БиХ Чубриловић је рекао да то говори о незрелости у БиХ. 

 

 

"Демократске процесе треба спроводити на демократски начин без увођења метода присиле. Сматрам да нема протребе за таквом врстом контроле, али нама као политичкој опцији ништа од контрола не смета", истиче Чубриловић. 

 

 

Он је додао да би у ДНС-у били најсретнији да када би се у изборном процесу користиле методе као у свијету попут електронског бројања што би омогућило да резултати буду објављени за пола часа. 

 

 

"Нама у ДНС-у највише би одговарало да резултате знамо одмах пола часа након избора, а не да их саопштавају након доласка `неких врећа` и других ствари које се дешавају у БиХ", рекао је Чубриловић. 

 

 

Замјеник предсједника ДНС-а је напоменуо да се измјене у изборним правилима утврђују раније, а не у изборној години указујући да Парламентарна скупштина БиХ већ неко вријеме има већину од случаја до случаја.
 

БАЊАЛУКА: ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ПРЕДСЈЕДНИШТВА ДНС-а...

Демократски народни савез одржао је данас...

14 Новембар, 2018
ДНС БРАТУНАЦ: ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА СТРАНКЕ-МИТРОВДАН...

И Општински одбор Демократског народног савеза...

9 Новембар, 2018
КОЗАРСКА ДУБИЦА-МИТРОВДАН-БАЊАЦ: ПРОМОВИСАТИ ЈЕДИНСТВО И СЛО...

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац изјавио је јуче...

9 Новембар, 2018
ПРИЈЕДОР-МИТРОВДАН-ЂАКОВИЋ: ЧЕСТИТАО СЛАВУ И ПОРУЧИО ДА СВИ ...

Предсједник Градске организације ДНС-а Приједор...

8 Новембар, 2018
БИЈЕЉИНА-МИТРОВДАН-ДАКИЋ: БОРИЋЕМО СЕ ДА БУДЕМО ДОСТОЈНИ НАШ...

Потребно је да што више српских чланова буде...

8 Новембар, 2018
БАЊАЛУКА-МИТРОВДАН-ПАВИЋ: КРЕНУТИ ПУТЕМ ИСТИНЕ И ПУТЕМ ДОБРО...

У Бањалуци је данас (08.11.2018.) обиљежен...

8 Новембар, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!