Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

САРАЈЕВО-ЧУБРИЛОВИЋ ПРЕДАО КАНДИДАТСКЕ ЛИСТЕ ЦИК-у

6 Јул, 2018

Демократски народни савез /ДНС/ има добру шансу да на предстојећим изборима у октобру оствари најбоље резултате од оснивања странке, изјавио је данас (06.07.2018.) замјеник предсједника ДНС-а  Недељко Чубриловић, након што је у Сарајеву у Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ предао кандидатске листе ДНС-а за опште изборе.

 

"ДНС је на вријеме почео предизборне припреме и комплетирао листе за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ. За појединачне функције потписали смо споразум да подржавамо предсједника СНСД-а Милорада Додика за члана Предсједништва БиХ и потпредсједника СНСД-а Жељку Цвијанвић на изборима за предсједника Републике Српске", рекао је Чубриловић новинарима. 

 

 

Он је нагласио да је ДНС концентрисан на освајање што већег броја мандата, те да резултати истраживања на терену говоре у прилог чињеници да ова странка три мјесеца пред изборе ужива велико повјерење код грађана. 

 

 

"То повјерење не би смо смјели изгубити у сљедећих два три мјесеца неким несмотреним потезима. Надам се да ћемо реализовати очекивања а то је да имамо најмање 12 мандата на нивоу Републике Српске и два мандата на нивоу БиХ", рекао је Чубриловић, који је страначке листе за опште изборе предао предсједници ЦИК-а БиХ Ирени Хаџиабдић. 

 

 

Замјеник предсједника ДНС-а истакао је да сходно потписаном споразуму са коалиционим партнерима, ова партија подржава кандидате СНСД-а што истовремено подразумијева да бира прву од наредних функција које ће бити понуђене и на располагању коалицији. 

 

 

Чубриловић је појаснио да приоритет ДНС нису искључиво освајање функција него функционална и компактна цјелина која ће бити способна да током мандатног периода реализује постављене циљеве. 

 

 

"Важнија нам је синхронизација у тиму него персонално гђе ће ко бити на којој позицији", рекао је он. 

 

 

Коментаришући јучерашњи закључак Парламентарене скупштине БиХ којим се у мониторинг изборног процеса укључује и Агенција за истраге и заштиту БиХ - Сипа, Обавјештајно-безбједносна агенција и Тужилаштво БиХ Чубриловић је рекао да то говори о незрелости у БиХ. 

 

 

"Демократске процесе треба спроводити на демократски начин без увођења метода присиле. Сматрам да нема протребе за таквом врстом контроле, али нама као политичкој опцији ништа од контрола не смета", истиче Чубриловић. 

 

 

Он је додао да би у ДНС-у били најсретнији да када би се у изборном процесу користиле методе као у свијету попут електронског бројања што би омогућило да резултати буду објављени за пола часа. 

 

 

"Нама у ДНС-у највише би одговарало да резултате знамо одмах пола часа након избора, а не да их саопштавају након доласка `неких врећа` и других ствари које се дешавају у БиХ", рекао је Чубриловић. 

 

 

Замјеник предсједника ДНС-а је напоменуо да се измјене у изборним правилима утврђују раније, а не у изборној години указујући да Парламентарна скупштина БиХ већ неко вријеме има већину од случаја до случаја.
 

ДНС ПРИЈЕДОР: ФОРМИРАНО 108. БИРАЧКИХ ИЗБОРНИХ ШТАБОВА У ПРИ...

У Приједору је синоћ (20.07.2018) одржан састанак Градског изборног штаба, Рејонских координатора и Изборног штаба Изборне јединице

21 Јул, 2018
ОО ДНС ОШТРА ЛУКА: ПОСТАВЉЕНИ ЦИЉ ЋЕ БИТИ ОСТВАРЕН НА ОПШТ...

У Оштрој Луци је јуче (20.07.2018.) одржан састанак чланова Општинског изборног штаба и шефа Изборног штаба Изборне јединице

21 Јул, 2018
МАЛЕШЕВИЋ: ЗА МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА И АКАДЕМСКОГ ОСОБЉА ОБЕЗБИ...

Један од стратешких циљева Министарства просвјете и културе Републике Српске јесте повећање мобилности студената и академског особља, за шта је

20 Јул, 2018
ПЕЛАГИЋЕВО: ОДБОРНИК НДП-А ПРЕШАО У ДНС...

У четвртак (19.07.2018.) одборник у Скупштини општине Пелагићево Слободан Петровић, прешао је из НДП-а у ДНС. Петровићу је чланску карту уручио

20 Јул, 2018
НЕВЕСИЊЕ – НЕШИЋ: КРУЖНИ ТОК У НЕВЕСИЊУ ДО 12.АВГУСТА...

Ненад Нешић  посјетио је данас (19.07.2018.)  нову  канцеларију  ДНС-а у Невесињу, која је у припреми. Разговарао је

19 Јул, 2018
OO ФОЧА – СТОЈАНОВИЋ : У ДНС-У ЗАДОВОЉНИ УСВАЈАЊЕМ ОДЛУКЕ О ...

Одлука о асфалтирању локалних путева у општини Фоча, која је усвојена на данашњој сједници локалног парламента, требала би бити важан корак у

19 Јул, 2018
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља се * су обавезна!