Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ ПИТА ТУРКОВИЋЕВУ ДА ЛИ ЋЕ САНКЦИОНИСАТИ СЛУЖБЕНИКА КОЈИ ШИРИ НАЦИОНАЛНУ...

8 Септембар, 2020

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Нешић упутио је данас посланичко питање министру иностраних послова у Савјету министара Бисери Турковић да ли је и које мјере предузела на санкционисању скандалозног понашања савјетника у том министартву Мирзе Пашића, који износи ставове у којима се шире национална нетрпељивост и мржња.

Нешић је упитао Турковићеву да ли јој је познато да су бројни домаћи и медији у региону 5. септембра објавили вијест да је службеник Министарства иностраних послова Мирза Пашић, министар савјетник, на свом "Линкедин" профилу објавио поруку у којој проклиње Бошњаке који са Србима праве савезништва, истичући да "на тај начин свој народ воде у смрт", те изнио ставове у којима се шире национална нетрпељивост и мржња, и шта она о томе мисли.

"Да ли и које мјере сте предузели да овакво понашање, којим се наноси велика штета и самом Министарству на чијем сте челу, буде санкционисано? Да ли сте покренули дисциплински поступак, и ако нисте – зашто нисте", навео је у писаном питању Нешић, који је предсједник Демократског народног савеза /ДНС/.

Он је Турковићеву питао и да ли ће као министар и најодговорније лице у Министарству поднијети кривичну пријаву против господина Пашића јер је изазивање расне, вјерске и националне мржње, раздора и нетрпељивости кривично дјело из Кривичног закона БиХ за које је предвиђена затворска казна од три мјесеца до три године затвора, наводи се у саопштењу из ДНС-а.
 
"Очекивао сам да се госпођа Турковић јавно огради од говора мржње и ширења националне нетрпељивости, те каже да је покренула дисциплински поступак. Пошто то није учинила, приморан сам да јој се писано обратим јер овакво понашање је недопустиво", наводи се у саопштењу.

Нешић на састанцима са Сашком Коцевим и Џонoм Кенедиjeм Мосо...

Министар безбједности Ненад Нешић имао је...

29 Март, 2023
Дубравац: Не стављајте со на рану!...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

26 Март, 2023
НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!