Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПУШТЕНА У САОБРАЋАЈ ДИОНИЦА ПУТА БИСТРИЦА - ПОДГРАБ

29 Август, 2020

У зони Олимпијског центра "Јахорина" данас је пуштена у саобраћај реконструисана дионица пута Бистрица-Подграб дужине 2.400 метара, а вриједност радова износила је 1,1 милион КМ.

 

Ову дионицу пута у саобраћај су пустили вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић, предсједник Надзорног одбора Олимпијској центра "Јахорина" Недељко Елек, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и начелник Пала Бошко Југовић.

 

Нешић је рекао да су и приликом увођења извођача у радове најавили да ће овај пут бити завршен у рекордном року.

 

"Радове смо почели 14. августа и завршили смо их у року од 15 дана. То значи да у сарадњи јавног предузећа и домаћих фирми из Републике Српске, ако се добро организујемо, можемо и добро да урадимо посао", рекао је Нешић.

 

Он је истакао да је за Јахорину и развој туризма битна путна инфраструктура, те најавио да ће предузеће "Путеви Републике Српске" рехабилитовати и пут Јахорина-Пале, чиме ће ова дионица бити комплетирана, а Пале додатно отворити за туристе.

 

Нешић је подсјетио да је прије неколико мјесеци завршена реконструкција пута Тријанга-Јасик, што је једна од капиталних инвестиција на подручју сарајевско-романијске регије, а да је преостало још да се споји Требевић са Јасиком, чиме ће додатно бити ојачан туризам у овом дијелу Републике Српске.

 

Он је најавио да ће до 1. октобра бити завршен и кружни ток у Лукавици, што раније није урађено због неријешених имовинско-правних односа, као и да су обезбијеђена средства за два кружна тока на Палама, на којима би радови требало да почну прије краја ове грађевинске сезоне.

 

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је у кратком року испуњено обећање и да је урађена савремена саобраћајница, односно рехабилитација постојећег пута значајног за развој туризма.

 

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек захвалио је предузећима "Путеви Републике Српске" и "Приједор путеви" што је овај пут урађен у кратком року, те истакао да су јавна предузећа у Српској постала носилац развоја и привредних активности.

 

Он је навео да се настоји покренути привреда Српске у овим тешким временима пандемије.

 

"Све ове инвестиције које улаже Влада Републике Српске, `Путеви`, Олимпијски центар и локална заједница биле су сигнал инвеститорима да дођу на Јахорину, која је тренутно највеће туристичко градилиште на Балкану. У овом тренутку инвестира се више од 250 милиона марака", рекао је Елек.

 

Он је указао да је Олимпијски центар "Јахорина" за шест мјесеци имао три милиона марака добити, те оцијенио да слиједе добра времена и за Јахорину и локалне заједнице.

 

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да има разлога за задовољство и да олимпијска љепотица може да се поноси урађеним.

 

Присуствовали су и посланик ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Александар Главаш, одборник у скупштини града Источно Сарајево Александар Сладоје и предсједник Општинског одбора ДНС-а Пале Марко Кубатлија. 
 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!