Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

САОПШТЕЊЕ-СЛУЧАЈ "ДРАГИЧЕВИЋ": ОДЛУКА О ИСТРАЗИ ТРЕБАЛА БИТИ ДОНЕСЕНА РАНИЈЕ

5 Јул, 2018

Демократски народни савез поздравља одлуку Окружног тужилаштва Бања Лука о покретању истраге у предмету Давид Драгичевић и сматра да је ова одлука требала бити донесена много раније јер би тиме била благовремено отклоњена сумња у истрагу и била би спријечена политизација случаја и манипулација са јавношћу.

Посланици Демократског народног савеза били су уздржани приликом гласања о извјештају Анкетног одбора јер сматрају да у тим закључцима, у којима има и прихватљивих елемената, не може бити наведена квалификација дјела јер то није у надлежности Народне скупштине Републике Српске и њених радних тијела, него искључиво у надлежности органа правосудне власти.

Демократски народни савез подсјећа да се о закључцима Анкетног одбора могло гласати само у пакету, дакле да није могло да буде измјена или дораде њиховог текста, због чега нису могли у цијелости да их прихвате, али ни да их одбаце.

Демократски народни савез подсјећа да је још прије три мјесеца у свом саопштењу позвао Тужилаштво и друге надлежне органе да што прије окончају истрагу.

Демократски народни савез сматра да је необјашњиво дуго чекање на одлуку поступајућег тужиоца довело до компликовања политичке ситуације и даљњих подјела у јавности Републике Српске и изражава увјерење да ће надлежни органи и институције за спровођење закона, у разумном року, истражити наведени случај и јавности саопштити потпуну истину у вези трагичне смрти младића из Бање Луке.

МЕДИЈА ТИМ ДНС-а

ДНС ПРИЈЕДОР: ФОРМИРАНО 108. БИРАЧКИХ ИЗБОРНИХ ШТАБОВА У ПРИ...

У Приједору је синоћ (20.07.2018) одржан састанак Градског изборног штаба, Рејонских координатора и Изборног штаба Изборне јединице

21 Јул, 2018
ОО ДНС ОШТРА ЛУКА: ПОСТАВЉЕНИ ЦИЉ ЋЕ БИТИ ОСТВАРЕН НА ОПШТ...

У Оштрој Луци је јуче (20.07.2018.) одржан састанак чланова Општинског изборног штаба и шефа Изборног штаба Изборне јединице

21 Јул, 2018
МАЛЕШЕВИЋ: ЗА МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА И АКАДЕМСКОГ ОСОБЉА ОБЕЗБИ...

Један од стратешких циљева Министарства просвјете и културе Републике Српске јесте повећање мобилности студената и академског особља, за шта је

20 Јул, 2018
ПЕЛАГИЋЕВО: ОДБОРНИК НДП-А ПРЕШАО У ДНС...

У четвртак (19.07.2018.) одборник у Скупштини општине Пелагићево Слободан Петровић, прешао је из НДП-а у ДНС. Петровићу је чланску карту уручио

20 Јул, 2018
НЕВЕСИЊЕ – НЕШИЋ: КРУЖНИ ТОК У НЕВЕСИЊУ ДО 12.АВГУСТА...

Ненад Нешић  посјетио је данас (19.07.2018.)  нову  канцеларију  ДНС-а у Невесињу, која је у припреми. Разговарао је

19 Јул, 2018
OO ФОЧА – СТОЈАНОВИЋ : У ДНС-У ЗАДОВОЉНИ УСВАЈАЊЕМ ОДЛУКЕ О ...

Одлука о асфалтирању локалних путева у општини Фоча, која је усвојена на данашњој сједници локалног парламента, требала би бити важан корак у

19 Јул, 2018

Питајте ДНС

Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

Приступница

Поља се * су обавезна!