Алеја Светог Саве 20 Бања Лука, Република Српска, БиХ

САОПШТЕЊЕ-СЛУЧАЈ "ДРАГИЧЕВИЋ": ОДЛУКА О ИСТРАЗИ ТРЕБАЛА БИТИ ДОНЕСЕНА РАНИЈЕ

5 Јул, 2018

Демократски народни савез поздравља одлуку Окружног тужилаштва Бања Лука о покретању истраге у предмету Давид Драгичевић и сматра да је ова одлука требала бити донесена много раније јер би тиме била благовремено отклоњена сумња у истрагу и била би спријечена политизација случаја и манипулација са јавношћу.

Посланици Демократског народног савеза били су уздржани приликом гласања о извјештају Анкетног одбора јер сматрају да у тим закључцима, у којима има и прихватљивих елемената, не може бити наведена квалификација дјела јер то није у надлежности Народне скупштине Републике Српске и њених радних тијела, него искључиво у надлежности органа правосудне власти.

Демократски народни савез подсјећа да се о закључцима Анкетног одбора могло гласати само у пакету, дакле да није могло да буде измјена или дораде њиховог текста, због чега нису могли у цијелости да их прихвате, али ни да их одбаце.

Демократски народни савез подсјећа да је још прије три мјесеца у свом саопштењу позвао Тужилаштво и друге надлежне органе да што прије окончају истрагу.

Демократски народни савез сматра да је необјашњиво дуго чекање на одлуку поступајућег тужиоца довело до компликовања политичке ситуације и даљњих подјела у јавности Републике Српске и изражава увјерење да ће надлежни органи и институције за спровођење закона, у разумном року, истражити наведени случај и јавности саопштити потпуну истину у вези трагичне смрти младића из Бање Луке.

МЕДИЈА ТИМ ДНС-а

ТРНИНИЋ: НАДАМО СЕ ШТО СКОРИЈЕМ ПОЧЕТКУ ИЗГРАДЊЕ ГРАНИЧНОГ П...

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо...

18 Јануар, 2019
„ОСЛОБОЂЕЊЕ“- МИЛЕНКО ЂАКОВИЋ: РАЗНЕ ГРУПЕ УЗЕЛЕ СУ МЈЕСТА Д...

„По изборним резулататима ДНС је...

18 Јануар, 2019
МИНИСТАРКА РЕШИЋ: ОВЕ ГОДИНЕ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНЕ...

Министар управе и локалне самоуправе Републике...

16 Јануар, 2019
ДНС ГРАДИШКА: СВЕЧАНОСТ У ЧАСТ ДОБРИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА...

Демократски народни савез Градишка, организовао...

12 Јануар, 2019
ЗВОРНИК: ГРАДСКИ ОДБОР ПДП-а КОЛЕКТИВНО ПРИСТУПИО ДНС-у...

Градски одбор Партије демократског прогреса...

11 Јануар, 2019
ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ–НЕШИЋ: ПОДРШКА СНСД-овом СТАВУ ДА БУДЕ ОДГ...

Посланик ДНС-а у Представничком дому...

11 Јануар, 2019

Питајте ДНС

Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

Приступница

Поља се * су обавезна!