Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"ИНСАЈДЕР"-ИНТЕРВЈУ-МАЛЕШЕВИЋ: ИМАМО КОНКРЕТНЕ ИДЕЈЕ КАКО ЗАПОСЛИТИ МЛАДЕ,...

20 Август, 2020

Демократски народни савез у Градишци има листу од 35 кандидата за одборнике у Скупштини града Градишка.  Предсједник Градског одбора Демократског народног савеза Градишка и носилац листе те странке др Дане Малешевић за наш портал говори о очекивањима од локалних избора, одборничкој листи у Градишци, као и програму који ДНС нуди...

 

ИНСАЈДЕР: Како теку припреме за предстојеће изборе, каква ће бити структура кандидата у погледу старосне доби, пола, нивоа образовања?

 

МАЛЕШЕВИЋ: Припреме за Локалне изборе 2020. теку према плану. Формирали смо пуну листу од 35 кандидата за одборнике у Скупштини града Градишка. Одборничка листа ДНС представља спој младости и искуства, најмлађи кандидат је 2001. а најстарији 1943. годиште предсједник Партије уједињених пензионера у Градишци. На листи су и три одборника из садашњег скупштинског сазива, 40% кандидата су жена, а према школској спреми 55% су кандидати са ВСС и 45% са ССС.

 

ИНСАЈДЕР: На чему ће бити заснована ваша предизборна кампања, које су кључне поруке које ће те послати бирачима и кога подржавате за градоначелника?

 

МАЛЕШЕВИЋ: ДНС има свој пут, нећемо се бавити другим странкама. Нас занимају грађани Градишке и надамо се да ће они препознати наш труд и рад, да ће у нашим кандидатима препознати оне људе који ће заступати њихове интересе у Скупштини града Градишка. Заједничким радом ствараћемо боље услове за све грађане: омладину, борце, пензионере. Нама је битан сваки човјек и борићемо се за сваког човјека. На основу коалиционог споразума наша странка ће подржати досадашњег градоначелника Зорана Аџића из СНСД-а, те наставити сарадњу на започетим пројектима и развоју града Градишка.

 

ИНСАЈДЕР: Које конкретне пројекте ће те подржати у даљем развоју Градишка?

 

МАЛЕШЕВИЋ: Многи пројекти су реализовани у сарадњи са нашим коалиционим партнером СНСД-ом на побољшању инфраструктуре, изградње домова културе, спортских објеката, те дјечијих игралишта. Посебно се може истаћи завршетак градње градске спортске дворане у Градишци, те завршетак Дома културе у Новој Тополи и изградања новог објекта вртића у Брестовчини, који су једним дијелом финансирани средствима Републике Србије. У наредном период заједно са коалициномим партнером настављамо са побољшањем услова живота грађана на подручју Градишке, те започетим пројектима на инфраструктури изградњом кружних раскрсница и проширења водоводне мреже.

 

ИНСАЈДЕР: Како планирате задржати младе на простору града Градишка?

 

МАЛЕШЕВИЋ: Одлазак младих је озбиљан проблем на ширем подручју Републике Српске. Ми планирамо предложити да се младим брачним паровим повећа субвенције за куповину стамбеног простора и самим тим ријеши један од основих проблема. Побољшањем и растерећењем привреде и довођењем страних инвестититора омогући ће се запослење за младе. Предлажемо да се ученици средњих школа стипендирају, као и да се размотри могућност помоћи за вишечлане породице кроз набавку школског прибора. Покушати наћи начин да се младим високообразованим омогући обављање приправничког стажа, а самим тим и да стекну радно искуство, како би били конкурентни на тржишту рада.

 

ИНСАЈДЕР: На који начин се може објезбједити већа афирмација Градишке у ширем окружењу?

 

МАЛЕШЕВИЋ: Град Градишка има веома повољан географски положај, а 50 000 становника представља значајан потенцијал за развој и афирмацију града. Град посједује инфраструктуру у области образовања, спорта, културе, привреде и туризма. Јачање туризма омогућује одличан географски положај и побољшање путне инфраструктуре, а посебно завршетак асвалтног пута за Мраковицу. Бројна излетишта, археолошка налазишта и природне љепоте омогућују даљи развој туризма, долазак бројних гостију омогући ће већу афирмацију Града.

 

ИНСАЈДЕР: У чему је основна предност кандидата ДНС над кандидатима осталих политичких партија у Вашем граду?

 

МАЛЕШЕВИЋ: Разлика између нас и других је у томе што се ми бавимо потребама људи, слушамо њихове сугестије и приједлоге. Свакодневно са људима на терену покушавамо да рјешавамо проблеме обичног цовјека, а евидентно је да се грађани сусрећу са све већим проблемима.

 

ИНСАЈДЕР: Који је изборни циљ ДНС у Вашем граду и колико је он реално остварљив?

 

МАЛЕШЕВИЋ: Наш изборни циљ је преко 3.500 гласова, односно 4 до 5 одборничких мандата. На прошлим изборима смо у Градишци били друга странка у владујућој колацији послије СНСД-а, са 3.366 гласова или 12,84%, те очекујемо да ћемо и након локалних избора бити друга странка по заступљености у локалном парламенту и на тај начин настављамо успјешну реализацију нашег програма на добробит грађана Градишке.

Нешић: Бошњачки политичари заустављају БиХ на европском путу...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

6 Децембар, 2023
Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!