Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

КОЗАРСКА ДУБИЦА: ПОТПИСАН КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ

13 Август, 2020

Предсједници општинских одбора ДНС-а и  СНСД-а  у Козарској Дубици Дарко Бањац и  Јовица Шуман  потписали су данас у Козарској Дубици коалициони споразум о регулисању међусобних односа у току вођења предизборне кампање, формирања и вршења локалне власти у наредном четворогодишњем периоду.

 

Споразум подразумијева подршку кандидату СНСД-а Раденку Рељићу за начелника општине на предстојећим локалним изборима, те коалиционо дејеловање двије странке у локалном парламенту.

 

Предсједник Општинског одбора ДНС-а Дарко Бањац рекао је да је, на основу одлуке општинског одбора ДНС-а у Козарској Дубици, ова странка по други пут дала подршку СНСД-овом кандидату за начелника општине.

 

"Спој ове двије најјаче партије у Козарској Дубици има за циљ политичку стабилност и реализацију одређеног броја пројеката који треба да дођу у нашу општину. Наш циљ је и стабилна скупштинска већина, а циљ одборничке листе ДНС-а је побједа у Козарској Дубици", рекао је Бањац.

 

Он је оцијенио да споразум о коалиционом дјеловању уводи Козарску Дубицу у стабилност која је потребна у наредном период због свих дуговања која општина има, те реализацију значајних пројеката који треба да услиједе у Козарској Дубици.

 

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић подсјетио је да је поново кандидат за начелника општине на основу иницијативе коју је дао предсједик СНСД-а Милорад Додик, током недавне посјете Козарској Дубици.

 

"Прихватио сам ту кандидатуру након консултација са руководством СНСД-а и ДНС-а у Козарској Дубици и данас смо потписали коалициони споразум на основу којег улазимо у изборни циклус", рекао је Рељић.

 

Он је оцијенио да одборничке листе СНСД-а и ДНС-а чине квалитетни и добри људи, те истакао изузетно коректну сарадњу између коалиционих партнера у протеклом периоду.

 

"Очекујем мирну и коректну кампању за локалне изборе, а процјене говоре да ће наша коалиција имати између 65 и 70 одсто власти у Козарској Дубици", рекао је Рељић у изјави новинарима.

 

Он је подсјетио да је његов мандат начелника општине био оптерећен бројним проблемима и великим финансијским оптерећењима, а да је заједнички циљ руководстава СНСД-а и ДНС-а реализација што већег броја пројеката у Козарској Дубици и стабилизација општинског буџета.

 

Потписивању споразума присуствовали су кандидати СНСД-а и ДНС-а за одборнике у Скупштини општине Козарска Дубица на овогодишњим локалним изборима.

НЕНАД НЕШИЋ: НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ 24. МАРТ 1999...

НАТО је на данашњи дан прије 24 године почео...

24 Март, 2023
Нешић у Бриселу са Ленарчићем и Аџићем...

Службе заштите и спасавања у Босни и Херцеговини...

23 Март, 2023
Нешић у Бриселу: Разговарао са комесаром ЕУ за сусједство и ...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић је радну...

23 Март, 2023
Ненад Нешић за "Аваз": Тражим једно, радити по закону...

На нама је да осигурамо добру комуникацију и...

22 Март, 2023
Нешић: Тренутно нема елемената који би угрозили безбједносну...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

21 Март, 2023
ДУБРАВАЦ: Захвалан сам ДНС Брчко на посвећености и пожртвова...

Посланик Демократског народног савеза у Народној...

20 Март, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!